Főoldal » Receptek » Főzelékek receptjei » Kelbimbó főzelék recept

Kelbimbó főzelék recept

Elkészítési idő 30 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény

Kalória 300 kcal

A Kelbimbó főzelék hozzávalói:
0.5 kg kelbimbó (fagyasztott ha nincs más)
1.5 kis tejföl (12%os)
1 nagyobb fej v. hagyma
1 leveskocka
3 ek. olaj
só, bors


A Kelbimbó főzelék elkészítési módja:
A kelbimból felteszem forrni sós vízben 15 percre, fél úton belefakom a vízbe a leveskockát is. Forrás után a felét kiveszem a vízből. A hagymát apróra vágom, kevés olajon megdinsztelem, és az összeturmixolt fél adag kelbombót meg "pirítom" rajta. Aztán villával összemixelem a másik fél adag nagyjából ép állagú kelbimbóval, amiről elkészülés után természetesen leöntöttem a vizet. A nagy kavargatás közben ráöntöm a tejfölt, és megvárom, amíg össze nem rottyan péppé az egész. A nem fogyózók készíthetnek rá réntást is, de saját magával sűrítve is ugyanolyan finom :)

Sült virslivel fogyasztva isteni


Kategória: Főzelékek receptjei


A kelbimbó főzelék elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook