Keksztekercs vaj nélkül! (beszélgetős fórum)
Azért köszi:)
Tnap csináltam kókuszgolyót, mivel édesség-ehetnékem volt:D
Nem nagyon tudom elképzelni, hogy a natur (töltetlen) tekercs, azaz inkább rúd, vagy nélkül készüljön, hiszen akkor nincs ami "összefogja"
Az 2. ként leirtad próbált megcsinálni, és dobálhatsz bele kedvedre bármit a kekszen kivül?
Próba szerencse, hátha ezt az izt érezted annó, úgyanis nem nagyon érzik ki a vaj, sőt talán egyáltalán nem
Igen, ezt olvastam neten.... nem erre gondoltam:(
vaj, margarin nélkül... nem töltelékes... nem olyan, hogy kívül barnás, aztán fehér, megint barna megint fehér... nem erre gondoltam.
Amit írtam, az egyszínű, töltelék nélküli...
Azért köszönöm...
BJudó 16. 2004-08-24 07:01 Leírom én is az én verziómat a kekszrúdra, ha nem bánjátok:
EGy kocka margarint 2 dl vízzel felolvasztok mikróban egy tálban, hozzáteszek 4-5 evőkanál cukrozott kakaóport, kb. 2-3 evőkanál porcukrot, kis rumaromát, és egy kávéskanál kapuccinóport, aki szereti a kávéízt, az nescafét tegyen. Az egészet jól összekeverem, és kb. fél kilónyi kekszet beletördelek, nem is kell nagyon apróra. Átkevergetem, az látszik hogy kíván-e még kekszet a lé. Kihűtöm, addigra a keksz fel is szívja a csokis levet, aztán egy kókuszreszelékkel beszórt őzgerincformába teszem, jól elegyengetem, a tetejét is megszórom kókusszal, be a hűtőbe pár órára. Szép simán ki lehet borítani, ha megdermedt, akkor is megszórom kókuszreszelékkel. Néha keverek bele darabolt diót vagy mogyorót, úgy is finom. Szépen szeletelhető, és egy hétig is eláll a hűtőben (ha marad).
szilikon 10. 2004-08-23 22:10 Nekem megvan:
Hozzávalók: 25 dkg darált keksz, 10 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 dl feketekávé, vagy Nescafe (amennyit a tészta felvesz). A krémhez 1 csomag gesztenyemassza, kevés rum, tejszín
A hozzávalókat összegyúrjuk és porcukorral meghintett sütőpapírom (Szilikon lapon) négyszögletesre nyújtjuk. A megadott mennyiségből 2 kb. 3 mm vastag tésztalap készíthető. A gesztenyét krumplinyomón áttörjük, rummal és tejszínnel kenhetővé keverjük. A kinyújtott tésztára kenjük a krémet és a Szilikon lap segítségével feltekerjük. Ezután fóliába csomagolva ½-1 óra hosszat a fagyasztóban pihentetjük. Ferdén felszeletelve hidegen tálalható. Az elkészített süteményt hosszabb ideig is tárolhatjuk a fagyasztóban, így váratlanvendég-várónak is ideális.
szemtelenül fiatal vagyok :-) Boszeee 9. 2004-08-23 21:27 Parancsolj kedves Sutemenyke, ez az en jo kis receptem. . . ilyesmire gondoltal?
Keksz-szalámi
Hozzávalók:
20 dkg margarin
40 dkg kristálycukor
4 tojás
5 dkg kakaópor
60 dkg háztartási keksz
kevés rum
kevés reszelt kókusz
celofán
Elkészítés: A háztartási kekszet feltördeljük kb. 1 centis darabkákra (pl. sodrófa segítségével). A boltokban kapható előre ledarált keksz sajnos nem a legmegfelelőbb e célra. A kekszdarabkákat meglocsoljuk rummal.
Egy nagy tálban megolvasztjuk a margarint, beleöntjük a cukrot, a kakaóport és a tojásokat is. A tűzről levesszük a masszát, és belekeverjük a kekszet.
Kiterített celofánpapírra kevés kókuszreszeléket hintünk, és ráteszünk egy adagot az elkészített masszából. A celofánt feltekerjük, és hengert formázunk. A masszát jól összepréseljük, majd a celofán két végét összecsavarjuk, mintha csak szalámit csinálnánk.
Hűvös helyen állni hagyjuk, majd vékony szeletekre vágva tálaljuk.
hengergo 4. 2004-08-23 20:18 Mi kekszes sütinek hívjuk, de én máshogy szoktam csinálni. Anyukám írta le nekem a receptet, amikor férjhez mentem (ő szokott ilyet csinálni gyerekkoromban), nem tudom, honnan írta ki, de a címe: Sületlen keksz:
4 egész tojást, fél kg porcukrot, 25 dkg margarint, 10 dkg kakaót összekeverni, felforralni. Még melegen fél kg kekszet beletördelni. Jó bele vágott dió, csokoládé, mazsola. A masszát jól összekeverni, formázni.
Előbb mindig a kekszet szoktam összetörni, hogy amint kéksz a massza, rögtön összekeverhessem vele, hogy megpuhuljona keksz. Legjobb, ha néhány napig áll. Gyönyörűen lehet szeletelni.
Én sokszor csináltam már ilyet, a receptkönyvben pöttyöskének hívják. Tehát:
Egy kockamargarint fel kell olvasztani, és bele kell tenni 20-25 deka cukrot, 5 deka kakót és össze kell főzni. Aztán egy nagy tálba össze kell törni 2 csomi háztartási kekszett(nem a puhát, hanem a hagyományos keményet), de ezt lehet venni a boltban már összetörve és akkor nem kell bénázni vele. És akkor ráöntöd a kakaós meleg mázt a kekszre és összekevered. Aztán előveszel folpackot és kis rudat formázol a kekszkeverékkel. Ha becsomagolod, akkor mér formázhatod nagyon könnyen hogy szép formája legyen. Bedobod a hűtőbe és pár órát vársz, amíg megdermed és összeáll. Utána , ha vágod a szeleteket, tényleg helyes kis pöttyös süti lesz belőle. :-)
Sziasztok!
Régebben ettem olyan keksztekercset, ami vaj nélkül volt, nem volt töltelék, csak maga a tekercs, és esetleg még zselés cukordarabok(asszem)...
Viszont nem tudom, h mi kell hozzá pontosan!! Valaki???
További ajánlott fórumok:
- Fogyni gyorsan kínzó éhség nélkül. . .?! Régi sikeres fórum-új köntösben. Ha szeretnéd tudni a titkot, csatlakozz, segítünk.
- Stressz, szorongás, pánikbetegség, depresszió?Gyógyszer nélkül van megoldás?
- Aszparanta */szavak a-val megkötés nélkül/
- Őszinte barátok korhatár nélkül
- Ki tudja, mennyi kalória van egy 2 ujjnyi vastag keksztekercsben?
- A TV2-n a Mokkában Janza Kata készített egy keksztekercset..., nem írta vki le a receptjét?