Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Kekszkrémes lúdláb recept

Kekszkrémes lúdláb recept

A Kekszkrémes lúdláb hozzávalói:
hozzávalók 4 főre
Piskótához:

4 tojás
4 ek cukor
4 ek liszt
2 ek étolaj
1/2 mk sütőpor

Krémhez:

20 dkg darált háztartási keksz
20 dkg porcukor
1 és 1/2 dl feketekávé


A Kekszkrémes lúdláb elkészítési módja:
A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzákeverjük a tojássárgákat, az olajat, és végül a sütőporral elkevert lisztet. A masszát kikent, kilisztezett tepsibe simítjuk, és megsütjük. A megsült piskótát hűlni hagyjuk. A darált kekszet elkeverjük a porcukorral, hozzáöntjük a kávét és a rumot, majd kikeverjük a puha vajjal. A krémet egyenletesen rákenjük a piskótára, és bevonjuk csokimázzal. Meggyszemekkel díszíthetjük. Pár órára hűtőbe tesszük dermedni. Háromszögekre vágva tálaljuk.

sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 22x32 cm


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A kekszkrémes lúdláb elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook