Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Kenyerek, péksütemények receptjei » Kefíres, sajtos sörkifli recept

Kefíres, sajtos sörkifli recept

Elkészítési idő 60 perc

A Kefíres, sajtos sörkifli hozzávalói:
Tészta:

50 dkg finomliszt
2 tojás
2 dl kefir
1 dl étolaj
1 kk cukor
1,5 tk só
1-1,5 dl langyos tej
3,5 dkg friss élesztő
Krém:

20 dkg margarin
1 kk só
Tetejére:

1 tojássárgája
15 dkg reszelt sajt
szezámmag


A Kefíres, sajtos sörkifli elkészítési módja:
Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatom. A lisztet összekeverem a tojásokkal, a kefirrel, az étolajjal, a sóval, és a felfuttatott élesztővel. Tésztává dagasztom és lefedve duplájára kelesztem. A puha margarint a sóval habosra keverem. A tésztát 3 részre osztom és egyenként kb 30 cm-es átmérőjű körlappá nyújtom. Az egyik lapot megkenem a sós vaj felével, ráteszem a másik lapot, kicsit nyújtok még rajta, megkenem krémmel és ráteszem a 3. lapot. Nyújtófával ellapítom és 16 cikkre vágom. Kifli alakúra tekerem a cikkeket úgy, hogy kicsit szélesebbre húzom, amikor elkezdem feltekerni. Sütőpapíros tepsibe fektetem, tojássárgájával megkenem a tetejét és ízlés szerint megszórom reszelt sajttal és/vagy szezámmaggal. Egy nagy tepsibe pontosan belefér a 16 kis kifli. 200 fokra melegített sütőben 20 percig sütöttem.


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A kefíres, sajtos sörkifli elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook