Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Kedvenc túrós pogácsa recept

Kedvenc túrós pogácsa recept

A Kedvenc túrós pogácsa hozzávalói:
- 50 dkg liszt (10-15 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt és 35-40 dkg búzaliszt keverékét használom; fontos hogy ne sima rozsliszt legyen, mert azzal nehéz bánni)
- 50 dkg túró
- 50 dkg margarin
- 2+1 tojás
- 2 teáskanál só
- köménymag, szezámmag a tetejére


A Kedvenc túrós pogácsa elkészítési módja:
A margarint összemorzsolom a liszttel és a sóval. (Legutóbb a hideg margarint nagy lyukú lisztezett reszelőn reszeltem le és aztán morzsoltam össze.) Hozzáadom a túrót és a 2 felvert tojást. Alaposan összegyúrom, majd alufóliával letakarva (vagy abba belecsomagolva) hűtőbe teszem egy éjszakára. Másnap lisztezett gyúródeszkán kinyújtom (ki milyen vastagon szereti), tetejét bevagdosom, kiszaggatom, tepsire rakom, amit nem kell kikenni, sem kilisztezni. Tetejét megkenem a 3. felvert tojással, szezámmaggal és/vagy köménymaggal megszórom. Előmelegített 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt kisütöm, amíg szép aranybarna lesz. (Légkeveréses sütésnél egy kis fémlábasba vizet teszek a sütő aljába, így nem szárad ki a tészta. Hamarabb és egyenletesebben sül.) A megadott mennyiség két nagy tepsibe fér bele, azaz két adagban sütöm ki.

Fele adag is készíthető, de ez a mennyiség is hamar elfogy.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A kedvenc túrós pogácsa elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook