Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szex & Psziché fórumok » Kedvenc idézetek fórum

Kedvenc idézetek (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 ... ❯❯
56835. Kajati
jan. 28. 12:36

Anya csak Nő lehet.

Ez az ő kiváltsága.

Az ő hivatása.

A legszebb és legnehezebb.

A legnehezebb, hiszen olyan hivatás, amely sosem ad szabadságot, soha nem enged pihenőt, állandó figyelmet, szeretetet, odaadást kér, vár, követel. Ám mégis szép.

Mert csak ő ismeri a titkot.

Az anyai szív titkát.

Hogy miként válik egy új élet önálló emberré.

Csitáry-Hock Tamás

56834. Kajati
jan. 28. 08:40

Néhányan összehúzott szemmel méregetnek, mások megjátsszák az érzéketlen közömböst. Bárcsak beszélhetnék velük...! Megmondanám nekik, hogy nem tudnak annál keményebben ítélkezni felettem, amennyire keményen én ítélem meg a saját tetteimet. Megmondanám nekik, hogy amikor valakire ránéznek, sose tudhatják, mit titkol a világ elől."

Jodi Lynn Picoult

56833. Pipi57
jan. 28. 08:08

"Leperegnek az utolsó könnyek, elfelejtjük, hogy van egy álmunk.

A vonatok indulnak és jönnek, de mi nem tudjuk, hogy kire várunk.

Az első és az utolsó lépés neked fáj, és ez nekem is fáj,

A szívünkben ott lapul az érzés: soha semmi nem lesz ugyanúgy már."


Valami Amerika c. film

56832. Pipi57
jan. 28. 08:06

Minden álomból lehet valóság, s a múlt valóságai lassan elmerülnek az idő és a messzeség álomszerű ködében.

Fekete István

56831. Pipi57
jan. 28. 08:02

"Olyan erőszakosak vagyunk, nem? Úgy félünk az öregedéstől, hogy megteszünk ellene mindent. Nem vesszük észre, hogy az a legfontosabb, hogy legyen kivel megöregedni."


P.S. I Love You c. film , ma este lesz a TV2-n érdemes megnézni annak is aki látta és annak is aki nem...nagyon szép film...

56830. Pipi57
jan. 28. 07:59

"A boldogság semmi egyéb, csak a jó érzés. A jó közérzés. Az az érzés, hogy érdemes az embernek élni."

Móricz Zsigmond

56829. Pipi57
jan. 28. 07:59

Van, aki mellett nem tudsz elmenni. Képtelenség. Meglátod, és egyszerűen érzed, hogy köze van hozzád. Nem tudod a hogyant, csak érzed: azt, hogy a tiéd, hogy hozzád tartozik, bele az életedbe. Nem kell keresni a pillanatokat, jönnek azok maguktól. Beszáguldanak az életünkbe és szebbé teszik azt.

Oravecz Nóra

56828. Pipi57
jan. 28. 07:59

Látod, így jön majd az öregség, udvariasan. (...) Nem dráma az öregség, ne félj. Egy napon hírt kapsz, ennyi az egész. Felnézel a munkából és az életből, szórakozottan, s aztán készségesen mondod: "Igen, igen. Meg kell öregedni. Egy pillanat még, valamit akartam... Mit is? Igen, élni. Tudom, most már késő. Mehetünk."

Márai Sándor

56827. Annyka
jan. 28. 05:21

"Legyen szíved, mely sosem válik kővé, legyen kedved, mely sosem gyullad haragra, és legyen érintésed, mely sosem bántalmaz."


Charles Dickens

56826. Zsókica21
jan. 27. 20:38

"Amíg vannak emlékeink, a tegnap megmarad. Amíg van reményünk a holnap vár ránk. amíg szeretünk , a ma gyönyörű."

(Anonymus)

56825. Kajati
jan. 27. 14:35

A szavak arra valók, hogy tökéletesen mást fejezzenek ki, mint amit közölni szeretnénk. Az érzés a gondolat bennünk ragad, s valami teljesen más hagyja el ajkunk, mint mit érzünk legbelül. Furcsa átok ez, csak egy érintés, mosoly, ölelés törheti meg talán.


V Varga Zoltán

56824. imaginary
jan. 27. 11:19

Senki nem mondhatja meg, kit szeressek. Még én se utasíthatom magamat, mert ez jóval magasabb szinten dől el, mint ahová akaratom fölér - ez a lelkemnek olyan helyén dől el, olyan magas, a földi élet légkörén túli szférájában, ahol már sem a társadalom, sem a szokások, az elvárások, az érdekek, de még a lelkiismeret sem szólhatnak bele semmibe. A lélek itt már szabadon szárnyal, azzal és oda, akivel és ahová akar.


Müller Péter

56823. Kajati
jan. 27. 09:05

Három nehéz dolog van a világon:


- Úgy mondani igazat, hogy senkinek ne fájjon.


- Úgy mondani kellemest, hogy hízelgés ne legyen.


- Úgy érvényesülni, hogy senkit se tapossunk el.


Azért van még egy negyedik is.


Elfogadni magunkat akkor is, ha nem felelünk meg


mindenkinek!

56822. Kajati
jan. 27. 08:31

"A világ leglassúbb folyamata: az érzés megváltoztatása a gondolat által."


Osvát Ernő

56821. Pipi57
jan. 27. 08:13

"Az embernek nem juthat szüntelenül ezer jó nap, ahogyan a virág se virágozhat száz napig."

Tseng-Kuang

56820. Pipi57
jan. 27. 08:13

"Valamit kérnek tőled.

Megtenni nem kötelesség.

Mást mond a jog,

mást súg az ész.

Valami mégis azt kívánja: Nézd,

tedd meg, ha teheted!

Mindig arra a harmadikra hallgass,

mert az a szeretet." <3

Túrmezei Erzsébet

56819. Pipi57
jan. 27. 08:12

"Az ember ott kezdődik, hogy teremt valamit, ami nincs. Valakinek lenni a semmiből. Nem a legkisebb, hanem a legnagyobb ellenállást keresni. Csak azt érdemes megcsinálni, ami lehetetlen." <3

Hamvas Béla

56818. Pipi57
jan. 27. 08:12

“Ne kérdezgesd, miért nem jobb a világ, az csak időpocsékolás. Ha azt kérded, hogyan teheted jobbá, arra már van válasz.”

Leo Buscaglia

56817. Annyka
jan. 27. 06:10

Titokzatos, megfejthetetlen világ a mi szívünk. Olyan érzékeny, olyan változó. Egy gyenge fuvalom nehéz lavinákkal zúzza össze minden atomját, s egy mosolygó napsugár új életre tudja kelteni.


Ady Endre

56816. Emy 35
jan. 27. 06:06

Minek tulajdonítod, hogy a zsugoriak mind hosszú életűek? Vannak, akik azt állítják, hogy a zsugoriság maga a törhetetlen életkedv megnyilatkozása, és mint minden igazi szenvedély, nem öl, hanem éltet. Vannak, akik azt állítják, hogy ez a nagy távra beirányozott, állandó mohóság nem is költözködik olyan hitvány szervezetekbe, melyek idő előtt elpusztulnak. Vannak, akik azt állítják, hogy a zsugoriak a köröttük feszülő ellenszenvtől acélosodnak meg, telnek el daccal, hozzátartozóiknak forró gyűlölete tartja őket életben, akár a jókat hozzátartozóiknak buzgó imádsága. Vannak végül, akik azt állítják, hogy a föld marasztalja őket itt, az nem engedi el, az öleli szennyes és sáros keblére, mert a zsugoriak mind oly szennyesek és sárosak, mint rokonuk, a föld.


Kosztolányi Dezső

56815. Kajati
jan. 26. 17:37

"Ketten kellünk hozzá. Mindig. Ahhoz, hogy élni kezdjen egy gondolat, egy történet, egy érzés. Én csak elkezdhetem."

Krúdy Gyula

56814. Annyka
jan. 26. 07:41

"Minden reggel, amikor fölkelsz, keresd meg magadban azt a gondolatot vagy érzést, amiért érdemes élni."


Müller Péter

56813. Emy 35
jan. 26. 06:05

Megtanultam, hogy várni a legnehezebb, és szeretnék hozzászokni, tudni, hogy velem vagy akkor is, ha nem vagy mellettem.


Paulo Coelho

56812. Kajati
jan. 25. 19:18

Csak egyet kérj az élettől: mindenből eleget!

Annyi napfényt, hogy ragyogóbbnak lásd az életet,

annyi esőt, hogy értékeld a napsütést,

annyi boldogságot, hogy virulhasson a lelked,

annyi fájdalmat, hogy értékeld az élet apró örömeit,

annyi nyereséget, hogy elérd a vágyaidat,

annyi veszteséget, hogy értékeld, amid van és

annyi üdvözlést, hogy könnyebb legyen a végső búcsú.

56811. Kajati
jan. 25. 19:13

Amikor senki sincs, akinek adhatnál egy csésze teát, vagy akinek szüksége lenne rád, azt hiszem, akkor ért véget az élet.”

Audrey Hepburn

56810. Annyka
jan. 25. 06:37

"A hegedű a maga nyelvén dalol, és hamis lesz tőle minden beszéd."


Anne Rice

56809. cicaaa65
jan. 25. 06:08

Kell, hogy éljen valahol valaki, aki ha feléd nyújtja a kezét, nem hajolsz el ütéstől rettegve, hanem a biztonság ringató érzésével hajthatod le az arcodat a tenyerébe. Akinek erejéből kortyolva érezheted, hogy soha nem történhet semmi rossz veled, mert akit ő szeret, annak nem lehet baja.


Akiben akkora hited van, hogy feléleszti benned a legősibb élni akarást. Aki nem hagyja, hogy partra vetett halként tátogj az érzéketlenség partján, levegőért kapkodva.


Aki föléd magasodva nem nagyságát mutatja neked, hanem óv a széltől, az égető Naptól.

Keresd azt a mellkast, amely nem pökhendi módon feszül a világba, hanem, ha ráhajtod a

fejed, a világ sokkal egyszerűbbnek tűnik! És gyenge nő lehetsz, még akkor is, ha te vagy a világ legelvetemültebb, legkeményebb üzletasszonya.


Meg kell, hogy találd azt az illatot, amelytől nem fordulsz el undorral, hanem megszédülnek tőle a sejtjeid. Amitől a pulzusod az egekbe szökik, a bugyid pedig a bokádig csúszik. Azt az ősi szagot hordó férfit, akitől a hormonjaid vitustáncba kezdenek. Azt az embert, aki olyan biztonságot képes adni, hogy az utolsó leheleteddel is csak annyit mondasz majd: gyönyörű volt, ami megadatott - megérte.


Azt a nyakat keresd, amelybe nemcsak a szeretkezés mámorában tudsz belekapaszkodni és átölelni, de tartozik hozzá gerinc is, ami lehet, hogy korral ugyan görbül, de meg nem törik - sem kívül, sem belül.


Azt a hangot keresd, melyet hallva nem a félelemtől rezzensz össze, nem parancsoló és elnyomó, hanem a legzűrösebb időszakodban is megnyugtat, lecsitítja a hisztidet - és nem hangerővel kompenzálja gyengeségét.


Azt a tekintetet keresd, amely nem villámlik, vagy közömbösen néz rád, hanem amelyben elveszve a béke végtelenségét magadra húzhatod, mint egy meleg takarót, és beleburkolózhatsz.


Azokat a szavakat keresd, amelyek nem sértenek, nem bántanak, hanem égig ér tőlük a nevetésed, ezernyi ránc szalad a szemedtől a füled felé, amiktől a lelkedre rakódott hétköznapi nyúlós problémák lemosódnak. A megértő hallgatást keresd, ne a hideg csendet! Azokat a ki nem mondott szavakat kutasd, amelyek nem korholnak, ha hibázol, ha sírástól remeg a szád.


Azt az ujjbegyet keresd, amely ha feszültnek lát, nem türelmetlenül dobol az asztalon, hanem letörli a könnyedet. Azt keresd, aki nem fogja le a kezedet, ha szállni akarsz, hanem támogatásból, megértésből és szerelemből szárnyakat csinál neked. És ott szurkol neked a partvonalon, ha nekirugaszkodsz az ismeretlennek.


Azt keresd, aki már akkor is hiányzik, ha a keze nyomának melegét még a kilincsen érzed. Aki ismeri a legrosszabb, legnyúzottabb arcod, aki szereti majd az öregedő tested minden ráncát és puhulását.


Azt keresd, aki képes arra a csodára, hogy amikor lehunyod a szemed az ölelésében, akkor látsz csak igazán. Ne istent keress. Ne is szentet. Embert keress. Férfit. Ne érd be kevesebbel!

56808. Emy 35
jan. 25. 06:04

Az igazi hősök azok, akik belebuknak a dolgokba, hibáznak, elesnek, de végül mégis nyertesen kerülnek ki, mert hűek maradnak az elveikhez, a hitükhöz és kötelezettségeikhez.


Kevin Costner

jan. 24. 23:24
"Inkább nem csinálok semmit, és vagyok boldog. Minthogy olyat csináljak , amitől nem." /Míg a jackpot el nem választ/
56806. Cilumiluci
jan. 24. 21:54

Sok ember barátnak látszik - és nem az; sok ember nem látszik barátnak - és mégis az.

Csak a testünk öreg

. A lelkünk időtlen. A szellem csak annyiban mutatja meg korát, hogy egyre több tapasztalatot halmoz fel. A test pedig, szegény, elkopik mellőle.

Ez az élet nagy fricskája.

❮❮ ... 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 ... ❯❯

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook