Kedvenc történetem. Mi a véleményetek róla? (beszélgetés)
A dok. filmből biztos több ki fog derülni, vagy nem. :/
Azért a téma érdekel.
Volt, "kék szeműek–barna szeműek" kísérlete gyerekekkel.
1968-ban, az USA-ban, Jane Elliott tanítónő az iowai Riceville városka iskolájában harmadik osztályos gyerekekkel végezte el a kísérletet.
Valahol megvan magyarul is.
Az tény ha valaki hatalomba keül, macerálja az alatta levőket, mindegy börtön vagy katonság vagy az élet
A filmek alapját a Stanfordi Egyetem pszichológiai kísérlete adta, amelyet Philip Zimbardo vezetett. 24 önkéntest véletlenszerűen osztottak be rabnak vagy börtönőrnek. A kísérletnek 2 hétig kellett volna tartania, de....... le kellett állítani, mert a résztvevők viselkedése szélsőségesen erőszakossá és elnyomóvá vált.
Direkt nem írtam le az időt és a sztorit, de a monitorhoz kötött. Persze ízlések és pofonok.
Mifranc van itt hogy a napi eseményeket, visszatekintve, nem lehet kommentálni, megnézni
Nézem! A Hair nekem jobban tetszett. Mintha sok másolás lenne belőle ha a témája más is.
A Kádár rendszerben is jópáran vallási okokból megtagadták a fegyveres szolgálatot. X hónap/év börtönt kaptak érte
Köszi!
Jónak tűnek, már 1-2 kockából is látom.
Mostanában a megtörtént filmeket keresem.
Erről a témáról valamelyik csatornán lesz dok.film a napokban, hetekben?..nem figyeltem meg pontosan.
Az első mémet, a 2 -ik amerikai feldolgozás.
Érdekes ez is mit tesz a felsőbbrendűség, mennyire vetkőznek ki az emberek magukból. Mennyire kevesen tudnak emberek maradni.
Mondj, még pár filmcímet, amik tetszettek!
Esetleg privátban, ha úgy jobbnak látod.
Robin Williams a kedvenc színészem, sajnálom, hogy ilyen tragikusan lépett ki az életből. A 200 éves ember os érdekes témát feszeget, de csak egyszer láttam, foszlányok vannak meg belőle.
Az A.I.-t többször láttam.
A Másvilág című filmet biztos nem kellő hangulatban néztem, mert nem tudtam végignézni, nem kötött le akkor.
Ez így van!
Az életben biztos, sok-sok hős volt, csak nem lettek megfilmesítve.
Köszi a linket! :-)
Nekem tetszett, Ha eljön Joe Black c. film!
A 200 éves ember is tetszett.
Az AI, és Másvilág is.
rendezte"
Rendezte? Akkor kamu, az élet nem ilyen. Azért majd rákeresek a filmre
Gibson is csak a kamera mögött volt nagyfiú.
Emlékezzünk a vietnami háborúra, a nagypofájuak emigráltak a sorozás elöl Kanadába
Igen, az is tetszett.
Elgondolkodtató volt, ha mese is.
Neked tetszett?
Neked, Ha eljön Joe Black c. film tetszett?
Bár ez némileg más témájú film.
Óóó... ezt nem láttam, csak hallottam róla!
Megnézem, mihamarabb.
Köszi!
Persze, kevesen nem látták szerintem.
De számomra érdekesebb volt Mel Gibson rendezte: Hacksaw Ridge – A fegyvertelen katona című film. Megtörtént történet, egyetlen ember hite, erkölcsi tartása és bátorsága képes emberek életét megmenteni még a legbrutálisabb környezetben is.
Talán láttad:
Live for Nothing or Die for Something. Rambo
A háborúban szerelmek is születnek, a XXI. században nők is harcolnak.
Persze értem ám mire gondoltál. :)
Szerelmet hagyjuk ki, mert háborúról szólt a sztori
A barátjáért biztos, legalább is én.
További ajánlott fórumok:
- Boxer kutyások, akik szívesen cserélnének véleményt, történeteket. stbbbb:):)
- Folytasd a történetet egy mondattal!
- Leszbikusságom története
- Te elhiszed a Bibliai történeteket?
- Iskolából szökött gyermek. A történetet írom, véleményeket, tanácsokat várok.
- Cikis, gonosz, égő, vagy vicess történetek rólatok, amik megtörténtek veletek, vagy ti csináltátok másokkal:))