Kecskeméti szülészet és orvosok (beszélgetés)
Sziasztok!
Van már pontos infotok arról, hogy mikor költözik a kórház?
Azt mondták a védőnők meg olvastam a kiírást hogy nem kell már szülésfelkészítőn részt venni az apás szüléshez?
Mi most is arra készülünk...régen nem volt ilyen...Nektek kellett? Ugye nem? :)
Köszönöm :)
Remélem az új kórházban jobb lesz minden, bár az emberek maradnak. Én már elméletileg ott fogok szülni :)
De úgy ahogy mondod, kit érdekelnek milyenek...a baba kárpótol mindenért :)
Idemásolom, amit anno írtam-bár ebben inkább a császár utáni állapotról írtam, no meg eltelt több, mint egy év...
Az én élményeim viszonylag frissek. (tavaly aug.).
És nem is simán szültem.
A körülmények rosszak, a wc, mosdó csúnya...DE: szakmailag szerintem nagyon jól helytállnak a nővérek. Az első 12 órában megkülönböztetett figyelemben volt része mindenkinek. A fájdalmat kérésre azonnal csillapítják-de erre fel is hívják a figyelmet. Először infúzióbam, utána injekcióban, majd tablettában.
12 óra elteltével segítenek a felkelésben, zuhanyzásban. Én egy Anikó nevű középkorú nővért fogtam ki, és amikor szóltam, hogy nem tudom megtörölni a lábam, azt mondta, ő azért van itt, hogy segítsen.
Utána-természetesen- enyhül a figyelem, mert jönnek az újabb kismamák, de bármiben segítenek, csak szólni kell. Én hatágyasban voltam, a kislányom nélkül, de 3 óránként hozták és kb 40 percig volt velem. Érdekes, hogy a csecsemős nővérek tényleg nem túl kedvesek...futószalag...az egyik beront a fertőtlenítőfolyadékkal, rád önt egy litert :)...és már jönnek is a babák.(habár akinél az én lányom született, nagyon kedves volt, amikor vitte le az osztályra Krisztikét, szólt a férjemnek, hogy szívesen csinál róluk 1-2 fényképet)
Soha egy mosoly...de kit érdekel, amikor ott van a pici babád? Valóban van egy védőnő, ágyról-ágyra jár, figyel, diszkréten közbeszól, dícsér, mosolyog.
A folyosón van egy ágyneműs kocsi, aki már fel tud kelni, bármikor cserélhet.
Az is számít, hogy milyen csapat jön össze a szobában. Aki 1 napos műtött, már tud segíteni annak, aki frissen érkezi: egy korty vízzel, ki-be takargatással. Nekem jó élmény maradt, a fájdalmat kivéve... a mi szobánkban sok volt a nevetés...és ez ilyenkor nagyon tud fájni :)
Ami rossz volt-bár ez a kórház adottságaiból adódik, hogy az előtérben kb. 4 szék van, és erre "ezer" családtag. Még jó, hogy nyáron szültem, mert le tudtunk menni(inkább mászni) az udvarra, aki mostanában szül, annak ez biztos kellemetlen. Főleg akkor, ha valakihez egyszerre 20-an jönnek!(vagy marad a lenti társalgó, de az meg uh-kor szintén tele van)
Remélem, sikerült jól összeszednem a lényeget.
Sok boldogságot mindenkinek!
Köszönöm a választ :)
Hát akkor reménykedem :)
Azért ha van valami amit megosztanál akkor megköszönném :) Mert én a kisebbik fiamat még Szabadszálláson szültem anno :)
Sziasztok! Én már boldog anyuka vagyok, de néha visszajárok nosztalgiázni, és egy elég hosszú élménybeszámolót is írtam.
Tőlem akkor kérdezték meg, hogy szeretnék-e alapítványi szobát, amikor letoltak a műtőből...gyakorlatilag azonnal mehettem volna, mert volt üresedés és épp akkor senki nem akart menni. Vagyis szerencse is kell hozzá, meg egy jó nőgyógyász :-)).
Mindenkinek további csodás várakozást kívánok!!
További ajánlott fórumok:
- Szent Imre kórház szülészete
- Jahn Ferenc Kórház szülészete
- Szent István Kórház szülészete, orvosok árak, tapasztalatok
- A Nyíregyi Szülészet, orvosok szerintetek milyenek?
- Szeretnék a Bajcsy kórház szülészetéről infókat gyűjteni és az orvosokról. Te kit ajánlanál?
- IV. ker. MÁV kórház szülészete és orvosok