Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Kecskemét Máriahegy fórum

Kecskemét Máriahegy (beszélgetős fórum)


8. tundi.t (válaszként erre: 7. - Jozsi.38)
2018. febr. 9. 17:35
igen, ez biztos.
2018. febr. 9. 15:01
Ha van autó, az a kèrdès ki fogja hozni-vinni a gyerekeket mert akkor annak kell a kocsi
2018. febr. 9. 14:56
Köszönöm a válaszokat. Valóban nagyon nagy ez a rész, s láttunk nagyon szépet is belőle, s nagyon nem szépet is. Nincs messze a tescotól, ez a rész, de egy dűlőutas, tiszta sár, közvilágítás semmi. Tehát inkább nem városias rész ez. Van egy közvetlen szomszéd, telekosztás miatt, de a közelben szinte senki. Egy kismama próbált babakocsit tolni, az úton, neki 5 gyereke van, s azt mondta hogy bentlakásosban vannak a nagy gyerekek, így nem hordja őket mindennap, de autóval kell közlekedni. Nekünk csak egy kocsink van, és a házvásárlás után nem gondolom hogy tudunk még egyet venni.Kicsit elkeseredtem, mert igaz hogy egy városrész, de még ezen a részen annyi közművesítés sincs mint egy faluban. A babakocsival még kenyérért sem tudnék elmenni. Maga a ház tetszik, de elérni, főleg ebben a latyakos időben, autóval is nehéz volt. Sajnálom hogy a hölgy elérhetőségét nem kértem el, mert jó lett volna még pár dolgot kérdezni tőle.
5. jozsi.38 (válaszként erre: 4. - Apjoks)
2018. febr. 8. 19:18
hát én ott helyben inkább a buszt választanám, ma délután fél5 után jöttem ki kocsival a belvárosból az arborétum felé, és gyilkos volt. Lépésben lehetett haladni, egészen a kápolna utáni körforgalomig. Én ezért pártolom a buszt helyben
4. apjoks (válaszként erre: 1. - Tundi.t)
2018. febr. 8. 10:42

Szia,

csatlakoznék az előttem szólókhoz: a Máriahegy bazi nagy és nagyon nem mindegy melyik részén van az ingatlan. Mi ott lakunk (szintén két pici gyerekkel), az arborétum mellett, tehát viszonylag eléggé közel a városhoz. De mi rendkívül imádjuk: egy köpésre van a város, mégis csendes, rendkívül tiszta a levegő (nyilván ebben is szerepet játszik az arborétum, meg hogy nem rohangálnak százassával az autók az utcákban), nagy a zöld felület, panorámás kilátás a dombra... :)

Kocsi van, anélkül nehézkes lenne. Buszmegálló, óvoda, iskola nincs. De nyilván a mai világban már nem jellemző, hogy busszal viszi az ember a gyerekét ezekre a helyekre.

"Sajnos" a növekvő infrastruktúra miatt eléggé elszálltak az ingatlan árak ezen a részen (az épülő 445-ös főút, az arborétumi körforgalom, valamint a Károly Róbert krt-i fejlesztések miatt), ami miatt a fenti "hiányosságok" is elérhető közelségbe kerültek. Bár az sincs kizárva, hogy a város ezen része megmarad ennek a kertvárosias övezetnek. Mindenesetre a mozgolódás nagyon megindult, és a városnak is komoly tervei vannak a városrendezési tervben erre a részre vonatkozóan.

Én mindenképp előnyben részesítem Kadafalva, Hetény, Ballószög... és a többi külső településhez képest, a város közelsége miatt.

Amit nem javaslok: ha valami nagyon eldugott részen van, és km-eket kell bolyongani a rossz, keskeny földutakon, mert az ebben az esős, havas időben gyilkos.

2018. febr. 7. 17:12
Városon belül bárhova el lehet jutni helyi járatos buszokkal könnyedén, de kerékpárral is. Autóval necces bent főleg ha csúcsidőszakban akarsz lenni, olyankor csak lépésben lehet vánszorogni
2018. febr. 7. 17:02
Nem rossz környék de iskola óvoda nincs olyan közel. Na meg attól is függ hogy pontosan hol van az a ház, mert még akár a helyijáratos buszokboz is. Lehet messze, erre kérdezzetek rá és nézetek körbe, mert elég kieső részek is vannak ott
2018. febr. 7. 14:22
Sziasztok! Úgy hozta sorsunk, hogy 2 gyerekkel Kecskemétre kell költöznünk. 3 hónapunk van rá. Elkezdtük nézegetni a hirdetéseket,főként albérletet. Viszont egy ismerős elég olcsón tud egy házat a Máriahegy-nek nevezett részen. Szinte alig kell rajta dolgozni. Nem ismerjük a környéket, ezért érdekelne, mert ugyan Kecskemét része, de ilyen zártkertes résznek tűnik. Óvoda iskola, merre találhatóak, és milyenek. Főként ez érdekelne. Félek, nehogy belefussunk egy rossz környékbe.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook