Főoldal » Receptek » Italok, koktélok receptjei » Kávés ír krémlikőr recept

Kávés ír krémlikőr recept

A Kávés ír krémlikőr hozzávalói:
2,5 dl tejszín
3 tojás sárgája
7 dkg kristálycukor
12 dkg fehér csokoládé
1,5 dl ír krémlikőr (Baileys)


A Kávés ír krémlikőr elkészítési módja:
A tojás sárgáját a cukor harmadával habosra kikeverjük. A cukrot annyi vízzel, amennyi ellepi, sziruppá főzzük. A szirupot hozzákeverjük a habos tojássárgájához, és kihűlésig keverjük. A fehér csokoládét felmelegítjük, majd 1 kanállal teszünk bele a tojásos alapból. Mikor ezzel fellazítottuk, apránként hozzáadjuk az egészet. A habbá vert tejszínt is a csokoládékrémhez keverjük, végül belecsorgatjuk a krémlikőrt. A cukrot összekeverjük a zselatinnal, majd a forrásban lévő kávéhoz keverjük. Felforraljuk, és kéz-melegre visszahűtjük. Rétegenként poharakba töltjük, az egyes rétegeket hagyjuk dermedni.


Kategória: Italok, koktélok receptjei


A kávés ír krémlikőr elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook