Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Katonaság - Erkölcsi bizonyítványtól a munkába állásig! fórum

Katonaság - Erkölcsi bizonyítványtól a munkába állásig! (beszélgetős fórum)


26. aludanyi (válaszként erre: 25. - Priut)
2011. febr. 24. 19:00
priut: Attól függ hányas besorolást kapsz az alkalmassági vizsgálathoz. ez a beosztástól függ és T1-T4-ig van felosztva... Legalábbis tavaly így volt!
25. priut
2010. dec. 1. 22:40

Sziasztok!!

Tudja valaki, hogy hány fekvőtámaszt kell csináli, hány felülést, s mennyi idő alatt kell teljesíteni a 3200 as távot?

24. 16d1dd6891 (válaszként erre: 23. - Aludanyi)
2010. febr. 5. 09:53
az a lényeg, h még időben rájöttél, hogyan kell jól csinálni a fekvőtámaszt. ha szorgalmasan gyakorolsz, két hónap alatt egészen biztosan meglesz az eredménye. mennyit kell lenyomnod egyébként? (igen, figyelnek a végrehajtás milyenségére, ezért érdemes a szabványos módon begyakorolni)
23. aludanyi (válaszként erre: 22. - 16d1dd6891)
2010. febr. 3. 22:27

Kafkabogár: Köszönöm szépen, hogy írtál Te is! Hát bízom benne, hogy minden rendbeb fog menni és épp nem "akkor" leszek ott... Annak örülök, ha nem szivatják agyon az embert, ami emberséges azt még bírom, elvégre kollégista is voltam 4 évig és ott azért könyörtelenek is tudtak lenni a nagyobb lányok velünk, amikor még mi voltunk kicsik.


Hát azok a srácok, akik befüveztek az alkalmassági előtt tényleg elég pancserek voltak... A fű nem egyenértékű egy pohárka borral,azt hetek, tán hónapok múlva is kimutatni a vérből! Én izgatottságomat biztosan nem merném még egy pohár teával se csillapítani, mert nem tudom melyik tea, milyen összetevője, milyen irányba viheti a drogtesztet... A toborzóvan a zászlós azt mesélte, hogy Ő az EVI megismétlésén (2-3 év után) mákos guba miatt került kellemetlen helyzetbe... Mondta, hogy ha visszamegyek az erkölcsimmel, részletesen elmond nekem mindent, hogy mire ügyeljek nagyon és lehetőleg miket ne fogyasszak, amik befolyásolhatják a drogtesztet! Szóval azt mondják nagyon oda kell figyelni!


A fizikaira is készülgetek, egész jól megy már a felülés, de a lapockaemelést is gyakorlom, hogy ha T1-be vagy T2-be sorolnának, akkor választhatom azt. Futni a folyamatos havazás és a rossz utak miatt nem tudok, de alapozok itthon elliptikus tréneren. A fekvőtámaszok miatt viszont begyulladtam! Eddig nyomtam Őket, de ma Anyukám megnézte a fotókat a hekprev.hu-n és rám szólt, hogy rosszul csinálom! Beállított a megfelelő pozícióba, de úgy csak 14-et tudok megcsinálni és elég kínkeservesen! :(( Azelőtt nagyon fent volt a popsim és csak a felsőtestemmel dolgoztam, a combom sem érintette a földet... Bár nem tudom nőknél mennyire szólnak az égnek álló popsiért, de remélem, 2 hónapon belül még fejlődhetek, ha minden nap gyötröm magam... Csak sikerülne...!!!!! Remélem fog! Esetleg tud adni valaki egy jó tippet a karizmok hatékony erősítésére?

22. 16d1dd6891 (válaszként erre: 21. - Aludanyi)
2010. febr. 3. 13:44

szia

ugyan nem engem kérdeztél, de azért írok pár sort.

a szentendrei kiképzésen a szivatás végig emberi/normális szinten maradt, persze nagyon kemény volt, de azt már tudod.


a vizeletvizsgálat az alkalmasságin: megmondod, mi a helyzet, és majd adnak választ. erről aztán végképp nem tehetsz. egyébként főleg a drogot-alkoholt keresik ilyenkor, -- amikor a párom volt felvételizni, néhány embert rögtön kidobtak, mert előző este elszívtak egy kis füvet vagy mittudomén. ez már a balfékség netovábbja...


sok szerencsét!

2010. febr. 3. 13:28

TSydy: A díszszázadra csak azért tértem ki, mert a Petőfibe kell majd mennem ugye a vizsgálatokra és a többi finomságra. Van ott pár ismerősöm, mert anno ott volt katona a volt vőlegényem is, kíváncsi vagyok, látom-e majd Őket...


Álcafesték??? Júúúúj az tök vagány! A Magyarország-Portugália focimeccsre is csak azért nem kentem ki magam, mert féltem, hogy a "sógorom" majd kicsúfol, aztán mit ad Isten, pont Ő volt az, akinek magyar zászló volt a derekára kötve, a nyakában, és a fején is turbánként...

A finnyássághoz annyit tennék, hogy nem tartom magam annak, vagy ha mégis az lennék, maximum csak egészségesen... A sárba belefetrengek ugyan szívesen, de megenni nem szeretném! Úgyhogy ezekkel nem lesz baj. Mennyire mennek a szivatások egy-egy kiképzésen? Mikre készüljek?


Még egy kérdés felmerükt bennem: Mi lesz akkor, ha épp meg lesz a mensim az alkalmassági vizsgálatokra? Mondták, hogy kell pisit adnom... Nem mondhatom azt, hogy nem adok pisit, de az is ciki lenne, ha odanyomnám a pisit és idétlenül vigyorognék, mert egy füst alatt lerendeztem egy komplex laborvizsgálatot...:S :D Ebben az esetben mi a teendő? Lehet pótolni 1-1 vizsgálatot?


Szerencsére a gerincem se ferde, a szivemmel sincs semmi baj, a tüdöm... Szerintem azzal se, főleg, hogy már lassan fél éve nem is dohányzom! Allergiám nem ismert, illetve néha, ha jól betejezek és betojásolok, van csalánom, de ez minden 10 évben egyszer fordul elő :D Drogot nem használok, alkoholt kb negyedévente, ha elsodor a szél bulizni, AIDS-es se vagyok (tudtommal). Úgyhogy tán minden a fizikain múlik, mert az elmém is ép (a hangok is mindig ezt mondják)! :DDD


Nem tudod, tiszthelyettesek is vehetnek igénybe nőtlen szállót? Ezek Bp-en merre találhatók és milyenek?


Bocsika a sok kérdésért, de nagyon kíváncsi vagyok, és van amit az ezredestől és a toborzóstól mégse kérdezhettem meg... :$

20. TSydy
2010. febr. 1. 11:51

Szia! Tényleg buli, feltéve ha nem kényeskedsz. Annó volt egy igazi liba koléganőm, persze nagyfőnök babája, aztán ahogy lehetett be is öltöztették. Hát a többi csaj mesélte, hogy amikor megkapták kiképzésen az álcafestéket tök buli címszóval a lányok kisminkelték magukat, közben beccartak a röhögéstől, na naccasszony meg húzta a száját, hogy fúúúúj. Na a kiképzőtisztjük egy egész doboz festéket szétkenetett rajta. 2 napi mosta magáról :))))

Az eü. okok beosztástól is függenek, de azt tudom, hogy gerincferdülés, halláskárosodás, szív-, tüdőbetegség, allergia. (Ha az vagy,tagadd le!)Ha van idősebb fiú ismerősöd aki volt sorkatona az biztos tudja.

Jajj Te lány! A díszszázad a Petőfiben van, Te meg a Maléterben leszel. Oda csak annó a Havril Bandi járt helikopterezni. Mondjuk nagy élmény mikor az orrod ellőtt a focipályára leszáll a szállítóhelikopter.

Mondjuk most, hogy ott is buli e az élet nem tudom, de ha odakerülsz fognak neked mesélni mikor még az ÖLTP is ott volt. Még olyat is fogsz hallani, hogy húúúú meg haaaa. Van egy két pikáns történetük is, csámcsogtunk is rajta sokáig.

19. aludanyi (válaszként erre: 18. - TSydy)
2010. jan. 31. 10:05

TSydy: :))) Akkor nem lehetsz egy elveszett ember! :))) Nehéz egyébként a kiképzést követő vizsga? Miket tartalmaz? Szóbeli, írásbeli vagy még lesz utána is vizsgálat (említetted a gerincedet)? Az jó, ha van egy kis bulis feelingje a dolognak, bár én fel vagyok készülve a szivatásokra is (voltam kollégista 4 évig)!


Szóval akkor délceg daliák kilőve? :))))))

Mondjuk a díszszázadban van , illetve anno pár éve volt pár igen jó adottságú srác, hogy most kik vannak ott, majd néhány hónapon belül kiderül :)))


Még egy kérdés: Mik lehetnek a kizáró okok, egy egészségügyi vizsgálaton, hogy bevonuljak?

18. TSydy
2010. jan. 30. 22:15

Na csak pont arra nem írtam amit kérdeztél. Igen vizsgázni kell. Van az alapkiképzés ami bizony a menetgyakorlaton keresztül a fegyverismeretig mindent fed, és van a szakirányú oktatás a végén vizsgával. Sajnos engem kivágtak mert ferde a gerincem, így csak közalkalmazott vagyok 15 éve....bár ugyanazt csinálom (sőt....) mint mellettem más tiszthelyettes, csak sokkal kevesebbért. De azért a lövészetre én is ki szoktam menni, mert buli. Hány csaj mondhatja el, hogy jobban lő pisztollyal mit a kollégái?:)))))

Szóval én mint mezei közalkalmazott, nekem is vizsgáznom kellett ügyvitelből, NATO vizsgát kellett tenni és 4 hétig Gödön voltam továbbkínzáson. De akkora bulikat rendeztünk mi csajok, hogy örültem mikor hazaértem, hogy eldűlhetek aludni... Gödön rögtön felderítettük a környék "kulturális központjait".

17. TSydy
2010. jan. 30. 22:07
Délceg, dalia.....ha-ha-ha :))))))) Háááát én 15 éve a seregnél vagyok, de délceg dalia???????????? Azok hol szolgálnak??????????????? Alig ismerek tán 1-2 ilyet.......... Bár a gyakorló azért valakin kifejezetten jól áll.....de kevés.....
16. aludanyi (válaszként erre: 15. - 16d1dd6891)
2010. jan. 30. 13:03

kafka: Akkor jó, ha külön vannak a férfiak, mert nem lenne jó, ha tusolás közben meglepne egy délceg dalia :DDDD


Mondjuk az agresszivitás teszt... Szerintem amennyi bennem van... Az még tán egészséges... :DD

15. 16d1dd6891 (válaszként erre: 13. - Aludanyi)
2010. jan. 30. 12:49
a pszich. tesztben van olyan rész, ami az agresszivitást méri. ezt nem mondják előre külön:)
14. 16d1dd6891 (válaszként erre: 12. - Aludanyi)
2010. jan. 30. 12:48
ki se engednek a laktanyából, amíg a felmérés zajlik. nők és férfiak külön alszanak.
13. aludanyi (válaszként erre: 11. - 16d1dd6891)
2010. jan. 30. 12:43
Kafka: Milyen az az agresszivitás teszt? Hergelik az embert? :D
12. aludanyi (válaszként erre: 10. - TSydy)
2010. jan. 30. 12:43

Tsydy: Köszönöm, hogy írtál! Ha minden igaz, és találnak ott megfelelő beosztást (márpedig azt mondta az ezredes , hogy fog találni), akkor igen, a Maléter laktanyán belül fogok dolgozni. Csak ugye igen, meg kell, hogy feleljek az alkalmassági vizsgálatokon! A pszichológiai teszttől nem félek, mert nem vagyok zakkant, a vérvétellel kapcsolatban vannak félelmeim, mert bár azelőtt hullámvasutazás közben is lehetett tőlem vért venni, semmi bajom nem lett volna, de egyszer ügyetlenül keresztül szúrták a vénámat, azóta rettegek, hogy a történelem ismétli önmagát! 1 fiola vér még nem a világ vége :) A toborzósak azt mondták, hogy most is a Petőfi laktanyában lesz a nagy megmérettetés, ott kell aludni. Csak azt nem tudom, hogy hol? Lesz külön szállás a laktanyában, vagy betesznek a pasik közé? :P


A kiképzésen mik várhatók? Tényleg kell vizsgát tenni, vagy ez csak formaság? A kiképzőközpontban a nők külön vannak a férfiaktól, vagy minden koedukált?kafka: Tőlem a toborzósok azt kérték, hogy vigyem be nekik az erkölcsimet, ha készen lesz, és akkor kérik a behívót alkalmasságira, és elintézik, hogy mindenz 2 hónapon belül meg is történjen...

11. 16d1dd6891 (válaszként erre: 10. - TSydy)
2010. jan. 30. 12:40
pszichológiai felmérés is van, agresszivitás-teszt vagy hasonló, aztán kell beszélgetni a pszichológussal. nem vészes, családról, eddigi munkáról, elképzelésekről kérdez.
10. TSydy
2010. jan. 30. 12:34

Szia! Bár én most egy ideje kiestem a rendszerből, de én ott dolgozom. Hová fogsz kerülni? A Zách utcai laktanyába? Én ott dolgoztam 4 évig míg az ÖLTP meg nem szűnt és át nem kerültünk a HM II-be. Ha oda mész akkor nagyon nagyon irigyellek.

A fizikai felmérő ha még mindig igaz akkor a Petőfi laktanyában lesz az orvosi vizsgálattal együtt.

IQ tesztet szoktak iratni, van vérvétel (csak 1 fiola!, szemészet, belgyógy, ekg, ideggyógyász, fülészet.

A fizikai felmérő is akkor van, vinni kell sportcuccot és 3200 métert kell futni, felülés van és fekvőtámasz. Ez mind időre. Ahová mész dolgozni, ott kérd meg a többieket, hogy a beosztásodhoz mennyi a szintidő előírás.

Ha van még kérdésed írj.

9. 16d1dd6891 (válaszként erre: 8. - Aludanyi)
2010. jan. 30. 12:20
a párom mondja: akkor érdemes erkölcsi biz-t kérni, amikor már megvan a fizikai felmérő behívója. addig nem érdemes, mert lehet, h lejár.
8. aludanyi (válaszként erre: 7. - A14deb9047)
2010. jan. 30. 11:57

Kedves Zsóka! Én tegnap adtam fel, nekem is 3100 Ft volt, Anyukám azzal riogat, hogy 1 hónap! Én pedig már nagyon szeretném a dolgokat indítani, mert azzal vissza kell mennem a toborzóba!

A fiad is katonának szeretne menni?

2010. jan. 30. 11:53
Kb. 10 nap. Én a fiamnak most kértem 2 héttel ezelőtt. 3100,-Ft-ot kell fizetni érte.
2010. jan. 30. 11:53

Kedves Ildi és kafkabogár!


Én szeretnék felvételizni, nő vagyok! Már ajánlottak pozíciót: tiszthelyettesi rang, szerződéses állomány, támogató dandár.

5. 16d1dd6891 (válaszként erre: 3. - Aludanyi)
2010. jan. 30. 11:41
ezt én is kérdem: te akarsz felvételizni?
2010. jan. 30. 11:36

Szia!


Férfi vagy nő szeretne felvételizni?

Főiskolára, Tiszthelyettesképzőbe vagy szerződésesnek jelentkezik e?

3. aludanyi (válaszként erre: 2. - 16d1dd6891)
2010. jan. 30. 11:29

Szia kafkabogar!

Nagyon szépen köszönöm, hogy válaszoltál!

Rögtön az első kérdésem az lenne, hogy mennyit kell várni egy erkölcsi bizonyítványra?

Hogy lehet a leghatékonyabban felkészülni a fizikai alkalmassági vizsgálatokra?

és végül milyen egészségügyi vizsgálatokon kell részt venni?


Köszönöm szépen előre is a válaszodat!

2010. jan. 30. 11:26
a párom 2008-ban felvételizett, tavasszal végigcsinálta a szentendrei 3 hónapos kiképzést, azóta Szentesen dolgozik. kérdezz csak, igyekszem válaszolni.
2010. jan. 30. 11:23
Sziasztok! Katonák, vagy közeli ismerősök, rokonok, családtagok jelentkezését várom, mert kíváncsi vagyok arra, mi történik egy-egy katonai felvételi procedúra alatt! Minden hozzászólást szeretettel várok és örömmel fogadok! :)

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook