Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Katicabogaras torta recept

Katicabogaras torta recept

A Katicabogaras torta hozzávalói:
A tortához:
2 tojás,
15 dkg cukor,
5 dkg margarin,
1 dl kefír,
fél csomag sütőpor,
20 dkg liszt.

A krémhez:
fél liter tej,
egy zacskó pudingpor (vanília- v. eperí zű),
három kávéskanál cukor.

A díszítéshez:
zöld színű marcipánmassza,
15 db nagy szemű eper,
3 kávéskanál kakaópor,
3 kávéskanál cukor,
6 kávéskanál tej.


A Katicabogaras torta elkészítési módja:
A cukrot és a tojást botmixerrel mély műanyag tálban habosra keverjük. Hozzáadjuk a kefírt, a mikróban folyékonnyá olvasztott margarint, a lisztet és a sütőport. Margarinnal kikent, kilisztezett tortaformába vagy gyümölcstortaformába öntjük, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Kivesszük a formából, és egy tálon hálni hagyjuk. A fél liter tejből, a pudingporból három kávéskanál cukorral pudingot készítünk. Teljesen kihűtjük, tetejéről leemeljük a bőrt. A hideg pudingot a kihűlt tortalapra kenjük. Ezt előző nap is elkészíthetjük, de az eperkaticákat csak közvetlenül a tálalás előtt tegyük fel rá. A pudingrétegre durva reszelőn reszeljünk zöld marcipánt (ez lesz a fű, amiben a katicák mászkálnak), a zöld rétegre fektessük fel a megmosott, félbevágott epreket. A három kávéskanál kakaót keverjük csomómentesre három kávéskanál cukorral és hat kávéskanál tejjel, mindezt kis nyeles forralóedényben főzzük össze, aztán hűtsük ki. Nem szilárdul meg. Egy kis nylonba töltjük, pici lyukat szúrunk a sarkába, és az eprekre csíkot és pöttyöket nyomunk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A katicabogaras torta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook