Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Káros-e, ha cumisüvegből Nesquik kakaót iszik a kisgyerek? fórum

Káros-e, ha cumisüvegből Nesquik kakaót iszik a kisgyerek? (tudásbázis kérdés)


1 2
2011. júl. 25. 13:07
Mindenki csak a fogakkal foglalkozik, de az a rengeteg cukor és más egyébb a belső szerveknek sem jó. Ez nem 4-5 évesen fog megmutatkozni, hanem 30felett.
58. 26c9a8950c (válaszként erre: 35. - Donina)
2011. júl. 25. 13:02
Szerinted a Nesquik nincs tele cukorral?
2011. febr. 14. 16:01
A hugom kubut ivott cumisüvegből kiskorában és teljesen tönkrementek az első fogai. Ma már szerencsére már kinőttek neki a maradandók és semmi baj vele. Mindenesetre a kakaó nem tudom mennyire károsíthatja a fogait, valószínű hogy az sem tesz túl jót a fogainak ha állandóan érintkeznek vele. Remélem valamit segíthettem.
2009. jan. 25. 13:58

Az én lányom is cumisüvegből itta másfél éves korától a kakaót - ő a Milkát szerette. A másik kezében csőrös pohár volt vizzel - egyszerre itta a kettőt.

Semmi baja nem lett a fogainak, 6 éves múlt és most kezdenek kiesni a tejfogai. De egyik sem romlott el!!

2009. jan. 25. 13:57
Ha cukros dolgokról van szó, akkor vagy pohárból, vagy csőrös pohárból kéne inni, hogy minél kevesebb ideig érje a fogakat.
2009. jan. 25. 13:49
A cukor a káros!!!
53. Ymanie
2009. jan. 25. 13:46

nem károsabb ,mintha mindig csak az édes teákat inná

szerintem is hülyeség

2009. jan. 25. 13:34
nem ez hülyeség,miért lenne káros?
51. Cadence (válaszként erre: 29. - Fde954d8c0)
2008. aug. 31. 10:10
Én is kiváncsi lennék rá hogy miért káros a Nesquik kakao??
2008. aug. 31. 08:14
A lányom elmúlt 3,amikor elhagyta a cumisüveget.Teát ivott nappal (instant),kakaót este.Semmibaja a fogainak,csak a teától itt-ott foltos volt,de le is kopott,mióta nem issza.Mondhatom,hogy lógott a cumisüvegen,mert rengeteg teát ivott,volt,hogy 6-8 üveggel,de nem ment a fogai kárára.
49. enci2
2008. jún. 5. 21:19
Igen, mert tele van cukorral. Én nem azt mondom, hogy édesítőszert adj a babának mert 2-éves kor alatt az nem igazán jó, de natúr kakaóport, ha összekeversz mondjuk fruktózzal, az nagyon jó, és a babának nem mennek tönkre a fogai, nem hízik korán el és még sorolhatnám.....
48. Laryan
2008. márc. 29. 21:57

A fogaknak nem igazán jó ha úgy egyáltalán bármilyen cukros levet iszik cumisüvegből.

Kakaót sem,de hány éves a gyermeked? Mert nem mindegy hány éves kortól adsz neki kakaót.

2007. okt. 15. 15:48

Had kérdezzem meg a jolértesültektől:

A kakaó miért káros?

És a cumisüveg?


Akkor káros, ha rajta lóg a gyerek,és cukros teával, vagy mondjuk kakaóval alszik el.

Egyébként nem káros.


Csak van egy titka: Fogat kell mosni!

2007. júl. 23. 11:26
Egyaltalan nem karos, esetleg csereln kell a cumit,legyen kulon teanak, tejnek es kakaonak.
2007. jún. 24. 16:22
Nem. Mért lenne káros? A cumi nem oldódik.
44. ec63a7fc29 (válaszként erre: 43. - Képzelet)
2007. jún. 24. 09:18
Semmi baja a fogaiknak. Különben is úgy emlékszem mindig megmostuk reggeli után.:)))
2007. jún. 24. 09:06
Én a fogait félteném.
2007. jún. 23. 08:59
Szerették, kapták minden reggel, mert azt szerették. Semmi bajuk nem lett tőle.
41. Loni
2007. jún. 21. 13:55

Most biztosan marha okos dolgokat tudnék írni/mondani. Azután majd lesz egy gyerkőcöm, és pont az ellenkezőjét teszem, mint amit most írok/írnék.


Az abszolút laikus és kivülálló szemével (nincs gyermekem, sajnos): A kakaóval csak annyi a bajom, hogy cukros. De lehet, hogy ez más civilizációs betegeség, mármint a cukortól való rettegés. Anyukám még vizes-cukros kenyeret evett, és jól van. Nekem is adatak kakaót kiskoromban. (Na jó, rajtam látszik is. :)) )

Szóval én biztosan adnék a gyereknek kakaót. Persze, nem nyakra-főre. A karobos-megoldás is jónak tűnik. A cumisüveget nem támogatom. De ha csak abból fogadja el... Próbáld neki kínálgatni csőrös pohárból is. Hátha a kakaó íze miatt elfogadja a poharat is.

2007. jún. 21. 13:48
remélem nem mert az én fiam is minden reggel így issza a kakaóját!
39. Pirosalma (válaszként erre: 38. - Pirosalma)
2007. jún. 21. 13:43
Bevallom, néha én is iszom:-)
38. Pirosalma (válaszként erre: 36. - DODICA)
2007. jún. 21. 13:42

Sziasztok! Direkt megnéztem a boltban: egyetlen olyan összetevő van, amirpl nem lehet tudni, micsoda, mert csak ennyi van: "aroma".

A többi teljesen veszélytelen (ilyenek vannak, hogy cukor, kakaópor, emulgeálószer: lecitin, ásványianyagok, vitaminok).

Viszont 1 éves kor alatt semmiképpen sem adható!

A magas cukortartalom miatt szerintem ne adjatok sokat, időnként persze lehet, de ne szoktassátok rá.

2007. jún. 21. 13:29
szerintem ez külön-külön is káros
36. DODICA
2007. jún. 21. 08:38

Maga a kakaópor tartalmaz egy csomó olyan adalékanyagot (E-betűhalmaz), ami ilyen kicsi gyereknek szerintem még nem való. Ráér ismerkedni vele később is.

Ez olyasmi, mint az édességek. Szerintem minél később kerül egy gyerek kezébe, annál jobb. Nálunk pl. első gyerek élete első édességét, egy túrórudit 3 éves korában kapott először. (A nagyszülőkkel örök vitában éltünk. :))) Nagyon jól elvolt nélküle addig. Később is csak azért kezdte el, mert persze minden 2. gyerek szájából úton útfélen lóg ki valami nyam-nyam.

Nem vagyok végérvényesen kegyetlen, de nagyon tudok haragudni a sok ártalmas dologra, amit divatból, kényeztetésből tömnek le a gyerekek száján, akiknek persze, hogy tetszik.

35. Donina
2007. jún. 21. 08:28
Szerintem szét kéne választani a dolgot. Én mindig is cumisüvegellens voltam. Az első gyermekem ivott belőle tápszert, mert csak 5 hónapig szopott. De 1 éves korára elhagyta és poharaztunk. MÉG ha elmentünk babakocsival is pohárból ivott.(sztem mások ezt kényelmi szempontból ellenzik). A kakaópor ellen nincs kivetnivalóm a mai napig isszák a gyerekek. A cumisüvegből való cukros folyadék károsítja a fogakat és nem a Nesquick.
34. DODICA (válaszként erre: 33. - Kalthelios)
2007. jún. 19. 09:34

Köszi ezt a választ! :))


Már nem tudom, én mikor mit olvastam ez ügyben, de szerencsére gyakorlatilag semmi újat nem mondtál nekem. :) Ami nem azt jelenti, hogy rossz, fölösleges volt írnod, hanem azt, hogy én is képben vagyok. :)))

Még igazat is adok ezekben a dolgokban. Csak józan paraszti ésszel kell végiggondolni, mennyire galád, gyarló az ember, aki a hatalomért bármire képes, s csak lobbizik, lobbizik....

Hol az igazság??? Hát marad odaát.... A fejekbe meg mi kerül? Vagy semmi, vagy annál jóval több, de akkor meg teljesen elkeseredünk. Hiába próbálnánk meg egészségesen élni, az ma már lehetetlenség. :(((( A hatását viszont gyermekeink fogják érezni, s képtelenek vagyunk megmenteni őket. :(((


Áhhh, belegondolni is szörnyű. Úgy mérgezett ez a bolygó, ahogy van, nincs már talpalatnyi egészséges földterület se. Akik meg tehetnének ellene, azok "az elkövetkezendő 10 évben majd ezt és ezt tesznek a globális felmelegedés ellen". Kiakadtam ezen a hozzáálláson! Nincs már 10 évünk!! Ha egyik napól a másikra minden környezetszennyezés be lenne fejezve, akkor is évtizedeknek kellene eltelni, hogy kb. félig tisztább élelmiszereket fogyaszthassunk.


Ezek után még a tejtermékeket is csökkentsem le? :))) Persze. Egyébként érdekes: amennyire szerettem gyerekként, mostanság már jóval kevesebbet fogyasztom magamtól. Pl. napi x pohár tejet megittam régen, ma meg hetente max. egyszer pár kortyot. Lehet, a szervezet maga is tudja, mikor elég neki a tejből? :))

33. Kalthelios (válaszként erre: 31. - DODICA)
2007. jún. 19. 09:09

Szia Dodica!


Sajnos, jogos a kérdésed, hogy mi az egészséges manapság?


Már tiszta levegőért is a hegyekbe, vagy az alföldi fenyveserdőkbe kellene mennünk... de még ott is vigyáznunk kellene, hogy mikor ér bennünket napfény.


Tiszta vizet csak a hegyi forrásokból ihatnánk - feltéve, ha a vízgyűjtő területükön nem volt az elmúlt évtizedekben nagyüzemi mezőgazdasági termelés, ami a műtrágyázással elszennyezte a talajvizet.


A lakásunk és a munkahelyünk teli van elektroszmoggal, ami a biorezonanciánkat "hangolja át".


Még a piacon vásárolt friss zöldségek, gyümökcsök sem garantáltan vegyszermentesek, sőt a biotermékekkel is gyakran csalnak a kereskedők.


Azokat az ausztrál bennszülötteket is elérte már a technokrata civilizáció, akik még szimbiózisban élnek a természettel.

Éppen a fejük fölött vékonyodott el a leginkább az ózonréteg.

A másik "ózonlyuk" Svájc fölött "alakul".


Sorolhatnám még, de nem elkeseríteni akarlak Téged és a többikeket, akiknek fölhívom a figyelmét a nagy átverésekre, hanem azt ajánlom, hogy ne dőljetek be a mindent elárasztó, gyakran hazug reklámoknak és a több generáció óta hangoztatott tévhiteknek, hanem gondolkodjatok el az ellenérveken IS!


Rengeteg tévhitet ültettek be a fejünkbe a profithajhászók.

Nekik van pénzük és hatalmuk kilóra aranyárban megvenni akár Nobel-díjas tudósokat is, hogy az ő "igazukat" támasszák alá.


Jó példa erre az - úgy emlékszem - AOL által finanszírozott 70 perces film, amely azt bizonygatja "komoly" tudósokkal, hogy a Föld hőháztartásának fölborításáért nem a túlzott kőolajfogyasztás az egyik fő bűnös, hanem ez a jelenség természetes néhányszáz évenként.

Riasztó(?) összegekkel dobálóznak, hogy milyen drága lenne átállítani a világ szénhidrogén üzemeltetésű gépeit a kevésbé szennyező bioüzemeltetésre.

(A napraforgó- vagy repceolajat is meg kell termel(tet)ni, tehát az is profitorientált.)


Tudod, mi az érdekes?

Napkollektorokkal, szélerőművekkel és hidrogén meghajtású járművekkel természetes és ingyenes energiához juthatna az emberiség.

Csakhogy ez ellenkezik a hihetetlen gazdagságú/hatalmú energialobby érdekeivel, ezért nemhogy nem finanszírozzák az ilyen irányú kutatásokat, hanem az esetlegesen napvilágra kerülő eredményeket is képesek lejáratni.

Attól sem riadtak vissza már több esetben, hogy a feltalálót "fatális" baleset érje.


A tehéntejről:


Engem a Testkontroll könyvekben leírt többoldalas ellenreklámból az gondolkodtatott el a legjobban, hogy az emlősök tejét a jóisten azért találta ki, hogy a SAJÁT faj fiatal egyedeinek a táplálását és immunrendszerének megerősítését szolgálja, amíg nem képesek a FAJuknak megfelelő táplálkozásra. Ez alól miért lenne kivétel az ember?

Ha egy tehenet kellene leszopnunk a tejért, valószínűleg senki nem akarna "élet, erő, egészség" italt.


El tudom magyarázni, hogy miért alakult ki az emberekben a más állatok tejének fölhasználása, de hosszú a történet.

A lényege, hogy az éhenhalás ellen kezdődött.

A parazita uralkodó osztályok (papság, nemesség)egyike a GABONAtermés tizedét, a másik a kilencedét behajtotta a parasztoktól.

Ők igavonóként, a földművelés megkönnyítésére tartották a szarvasmarhákat, nem a tejükért és nem is a húsukért.

Kényszerűségből megitták azt a tejet, amit a bocik meghagytak.

Hűtőszekrény nem lévén abban az időben, megtalálták a módját az állatok tejének tartósítására (sajt), vagy a megromlott tej ehetővé tételére (aludttej, kefír, yoghurt, túró).


A vadászat csak az uralkodó osztályok kiváltsága volt.

A fosztogató hadjáratok idején könnyebb volt egy, két szarvasmarhát bemenekíteni az erdőbe, mint 10-20 káráló tyúkot. Az éhenhalás küszöbén persze, hogy megették az igavonó jószágaikat is, főleg, ha nem mehettek vissza a fölégetett földjeikre.


Aztán jött a XX.század, amióta a pénzcsinálás a legfőbb érdem.

Azóta az éhenhalás elleni vésztartalékból "élet, erő, egészség" lett. Mozart zenét játszanak a teheneknek, hogy minél többet tejeljenek.


A juhok és a kecskék tejének kazeintartalma sokkal kevesebb, mégis a tehenek a nyerők, mert ők "termelik" a LEGTÖBB tejet, a legtöbb profitot.

Mozgásszegényen - természetellenesen - tartják őket. Persze, hogy betegek lesznek. Kapnak kémiai úton előállított antibiotikumokat, műtrágyázott szénát, szalmát, állati(!) eredetű tápokat...


Mindezek tudatában és mindezek ellenére időnként én is szoktam tejtermékeket enni, használni a főzéshez, sütéshez - igaz, egyre ritkábban.

Ugyanaz az oka, mint a Te családodban - hogy szeretem a túrós csintalant, a tejfölös csirkepaprikást, a madártejet, a tejes spenótot... az ízüket, mert finomak.


Én is sokáig abban a tévhitben éltem, hogy a tejtermékek KELLENEK a szervezetem Ca-utánpótlásához.

Már TUDOM, hogy éppen az ellenkezője az IGAZ, mert az "emberállat" is csak a növényekben lévő Ca-ot képes hasznosítani, ahogy a tehenek és a többi növényevő állat sem tehéntejből, hanem a lelegelt növényekből nyerik azt.


Azért vállalom a szemrehányásokat és a saját magukat minősítő "minősíthetetlen" hozzászólásokat, mert JÓT AKAROK NEKTEK.


Az általalam közölt információkkal azt csináltok, amit akartok.


NEKED, személy szerint azt javaslom, hogy csökkentsd le a minimálisra a tejtermékek tálalását, fogyasztását!

Legyél kreatív!

Nem néztem meg az adatlapodat, nem tudom, hány éves vagy, és mekkorák a gyerekeid.


NE HIDD EL, HANEM PRÓBÁLJÁTOK KI, HOGY MENNYIVEL TÖBB ENERGIÁTOK LESZ, HA LEGALÁBB NÉHÁNY HÉTIG "SZÁMŰZÖD" AZ ÉTRENDETEKBŐL A TEJTERMÉKEKET!

Veszítenivalótok nincs, viszont sokat nyerhettek vele...

Garantálom, hogy sokkal ritkábban főzöl pl. tejbegrízt...


A legjobbakat kívánom: Vali, alias Kalthelios

32. Elviracska (válaszként erre: 29. - Fde954d8c0)
2007. jún. 19. 08:55
Miért is káros a Nesquik?
31. DODICA (válaszként erre: 30. - Kalthelios)
2007. jún. 18. 08:15

Nálunk van tej és tejtermék fogyasztás, mert, ha már szeretik, elvenni tőlük ugyanúgy nem lehet, mint kényszeríteni. Mégis, van abban valami, amit mondasz, tudom. Node mi az egészséges manapság? Semmi. :(((


Furcsák a végletes meghatározások... Már jóformán mindenről kiderült, hogy árt, meg persze az ellenkezője is. Épp ezért én úgy vagyok vele, mértékkel mindent, hagyom, hogy a gyerek érezze, eldöntse, mi esik neki jól (mint ahogy teszem ezt én is), semmit se erőltetek. Mindezt a "normális" táplálékra értem, a műanyag, E-betűhalmazok kombinációit (kóla, chips, cukorkák, stb...) kivéve.

Ebbe a normába számomra belefér a tehéntej is. Ha annyira ártalmas lenne, mint amennyire manapság mondják (pedig mondom, elfogadom a kiindulópontot, sokat olvastam erről), bizonyára el is utasítanák a gyerekeim is, jómagam is. De nem. Szeretik.

30. Kalthelios (válaszként erre: 10. - Elviracska)
2007. jún. 18. 03:11

Szia Elviracska!


Örülj neki, hogy a babád nem issza meg a tejet! Neki van igaza, akkor is, ha esetleg még nem tud beszélni.

Azért nem akar anyatejen kívül más tejet, mert a szervezete "tudja", hogy az nem jó neki.


Biztos vagyok benne, hogy a lehető legjobb szándékkal akarod rászoktatni a tejre és a tejtermékekre, de ártasz neki.


Most fedeztem föl a cikkek között a "Mérgező italunk: a tej" címűt. Ajánlom figyelmedbe.

Szintén érdemes elolvasnod a "Milyen tejet adhatok a babámnak, mindjárt egyéves lesz?" fórumkérdésre írt 25. és 26. hozzászólásomat. Azokat a Testkontroll könyvekben olvasható információkra és kutatási eredményekre alapoztam.


Mindkettő óriási vitát váltott ki - hasonlóan a "Tud valaki valami jó joghurtos diétát?" kérdéshez.

A tejivók, yoghurtszeretők, sajtimádók, Túró Rudi-függők persze a rossz hír hozóinak "fejét veszik" inkább, mint hogy egyáltalán kipróbálják a kazeinbombák nélküli étrendet legalább néhány hétig, hogy saját maguk tapasztalják a különbséget.

Az ő döntésük - tiszteletben tartom.


Ha jót akarsz a babádnak, tartsd tiszteletben a döntését!

A kisgyerekek ösztönei jobb tanácsadók, mint a felnőttek tévhitekkel és szándékos félrevezetésekkel teli gondolkodása.


Ha a babádat egy agyoncukrozott, extraprofitot termelő "finomsággal" akarod rávenni arra, hogy rendszeresen fogyasszon valamit, amit nem akar, duplán ártasz neki.

A Pokolba vezető út jószándékkal van kikövezve...

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook