Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Karfiolos rakott sertésszelet recept

Karfiolos rakott sertésszelet recept

A Karfiolos rakott sertésszelet hozzávalói:
Hozzávalók:
# 8 szelet sertéscomb
# 1,5 kg karfiol
# só
# bors
# citromlé
# 4 evőkanál liszt
# 1 dl olaj
# diónyi vaj
# 3 evőkanál zsemlemorzsa
# 2 evőkanál mustár
# 8 szelet főtt tarja
# 1 csokor petrezselyem
# 3 tojás sárgája
# 6 dl tejföl
# 5 dkg trappista sajt


A Karfiolos rakott sertésszelet elkészítési módja:
Elkészítés: A húst megmossuk, lecsepegtetjük, kissé kiverjük, besózzuk. A karfiolt megtisztítjuk, nagyobb rózsákra szedjük, és enyhén sós, 2 evőkanál citromlével ízesített vízben majdnem puhára főzzük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Összekeverjük a lisztet 1 kávéskanál őrőlt borssal, beleforgatjuk a hússzeleteket, és forró olajban elősütjük (oldalankénk kb. 3-3 perc). Kivajazunk és morzsával meghintünk egy mélyebb sütőtálat. Az aljára 1 sor karfiolt rakunk. A húsokat vékonyan megkenjük mustárral, mindegyikre 1-1 szelet sajtot és tarját helyezünk, és a karfiol tetejére rendezzük sorban, egymás mellé. A megmaradt karfiolokat a tetején elosztjuk. A tojássárgákat összekeverjük a finomra aprított petrezselyemmel, sóval, reszelt sajttal, tejföllel. Ezzel leöntjük a rakott húst, és 25-30 percre a sütőbe tesszük. Párolt rizs, burgonyapüré illik hozzá.

Érdemes vele bajlódni, mert finom nagyon. Előre elkészíthető, és csak sütni kell, ha megérkeztek a vendégek! :-)


Kategória: Húsételek receptjei


A karfiolos rakott sertésszelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook