Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Karfiolmuszaka recept

Karfiolmuszaka recept

A Karfiolmuszaka hozzávalói:
10 személyre
1 kg karfiol,
sós víz,
zsiradék a forma kikenéséhez

Töltelék:
8 dkg zsiradék,
8 dkg vöröshagyma,
1 gerezd foghagyma,
60 dkg darált
sertés-vagy borjúhús,
só,
bors,
szerecsendió,
petrezselyemzöld.

Öntet: 3 db tojás, 2 dl tejföl,

Bundához: 10 dkg liszt, 3 db tojás, étolaj a sütéshez


A Karfiolmuszaka elkészítési módja:
A karfiolt rózsáira bontjuk, és sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük. Megmártjuk lisztben és tojásban, olajban kisütjük. A formát kikenjük zsírral, belerakunk egy sor karfiolt, erre egy sor tölteléket, megismételjük és betakarjuk a maradék karfiollal, tetejét leöntjük a mártással, majd sütőben átsütjük. Töltelék: Apróra vágott vöröshagymát zsiradékon megpirítjuk, hozzáadjuk az apróra darált húst és a zúzott fokhagymát, együtt megpirítjuk, meghintjük sóval és borssal, szerecsendióval és petrezselyemmel. Felöntjük vizzel v. csontlével, és 20 percig pároljuk. Öntet: A tejfölben elkeverjük a három tojássárgáját. Besamellel is leönthetjük.


Kategória: Egytálételek receptjei


A karfiolmuszaka elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook