Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Karfiol krémleves recept

Karfiol krémleves recept

Elkészítési idő 40 perc

A Karfiol krémleves hozzávalói:
1 kisebb fej karfiol
1 kis hagyma
1 közepes burgonya
2 dl tejszín
olaj

bors
borsikafű
lestyán
rozmaring
petrezselyemlevél


A Karfiol krémleves elkészítési módja:
Kevés olajon a hagymát, burgonyát és a rózsáira szedett karfiolt átpirítani (én elég rusztikusra daraboltam mindent, mert a turmixolás során úgy is püré lesz az összes hozzávalóból) majd felönteni annyi vízzel, hogy az egészet ellepje. Kb. 15 perc alatt puhára főnek a hozzávalók, ekkor beledobtam a fűszereket, ízlés szerint. Aztán botmixerrel az egészet pürésítettem, majd 2 dl tejszínnel az egészet újra felfőztem.

Pár kisebb karfiolt kivettem a pürésítés előtt, így ez lett a levesbetét.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A karfiol krémleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook