Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Karfiol felfújt recept

Karfiol felfújt recept

A Karfiol felfújt hozzávalói:
1 nagyobb fej karfiol (kb.80 dkg)
3 tojás
10 dkg vaj
10 dkg reszelt sajt
3 csapott evőkanál liszt

a tál kikenéséhez olaj


A Karfiol felfújt elkészítési módja:
A megtisztított, rózsáira szedett karfiolt sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. A tojássárgákat simára keverjük a liszttel, a puha vajjal, a reszelt sajttal, majd óvatosan hozzákeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjéket. Egy tűzálló tálat kiolajozunk, beleterítjük a karfiolt, ráöntjük a tojásos masszát, és forró sütőben szép rózsaszínűre sütjük.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A karfiol felfújt elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook