Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Karamellás réteges pite recept

Karamellás réteges pite recept

A Karamellás réteges pite hozzávalói:
Hozzávalók

A krémhez

0,5 liter tej
3 evőkanál liszt
30 dkg kristálycukor
10 dkg Rama
A tésztához

8 evőkanál tej
1 csomag Dr. Oetker Sütőpor
20 dkg kristálycukor
2 db tojás
50 dkg finomliszt
10 dkg Rama


A Karamellás réteges pite elkészítési módja:
Elkészítés A sütőporos lisztből, cukorból,Ramából, tojásból és tejből sima tésztát gyúrunk. Négy egyforma cipóra osztjuk, és 30 percig pihentetjük hideg helyen. A cipókat egyenként kinyújtjuk sütőlap nagyságúra, és megsütjük 15-15 perc alatt 180 °C fokon. Kis lángon karamellizáljuk a cukrot. Ezután hozzáadjuk az előre megmelegített tejet, majd a 3 evőkanál lisztet. A masszát simára keverjük. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a habosra kevert Ramát. A krémmel egyenként megkenjük a lapokat, és egymásra rétegezve őket visszatesszük a sütőlapra vagy egy dekoratív tálra. A kész pitét éjszakára lenyomatjuk (pl. egy deszkával) és másnap kis kockákra szeleteljük.

Tippek

A Rama tippje: a krémbe apróra vágott pirított mogyorót vagy mandulát is keverhetünk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A karamellás réteges pite elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook