Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Karamellás körtével töltött csirkemell szilvamártással recept

Karamellás körtével töltött csirkemell szilvamártással recept

A Karamellás körtével töltött csirkemell szilvamártással hozzávalói:
2 db körte,
1 csirkemellfilé,
5-6 db szilva,
só,
kakkukfű,
3 evőkanál kristálycukor.


A Karamellás körtével töltött csirkemell szilvamártással elkészítési módja:
Első lépésként egy közepes méretű serpenyőben 2 púpos evőkanál kristálycukrot megkaramellizálok. Amíg a cukor barnul, mandolinnal vékony csíkokra lereszelem a körtéket, majd félreteszem. Előveszem a csirkemellet, félbevágom, majd "batyut" formálok belőlük a következő módon. Egy jó éles késsel hosszában félig bevágom, aztán ezt a vágást mindkét oldalon kiszélesítem haránt irányú vágással. Ha mindkét felét előkészítettem, enyhén besózom őket. Ekkorra elkészült a karamell, fogom a körtecsíkokat, megforgatom a karamellben és kakukkfűvel ízesítem. Pár perc alatt elkészül a töltelék. Előveszek egy szilikon sütőlappal bélelt tepsit. Beleteszem a csirkéket, majd egy kanál segítségével az előre elkészített "batyu részbe" elosztom a tölteléket. 250 fokos sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára pirítom őket. Amíg sül a csirke, elkészítem a szilvamártást. A kimagozott és félbevágott szilvákat éles késsel vékonyan felcsíkozom, majd beleszórom ugyanabban a serpenyőben, melyben előzőleg a karamelles körtét készítettem, szórok rá egy kanál kristálycukrot, és közepes tűzön elkezdem fonnyasztani, megpárolni. Mire a csirke elkészül, készen lesz a mártás is.


Kategória: Húsételek receptjei


A karamellás körtével töltött csirkemell szilvamártással elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook