Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Karamell-krémes kocka recept

Karamell-krémes kocka recept

A Karamell-krémes kocka hozzávalói:
12 tojásból vastag piskótalapot sütök (24 × 35 cm), amit kihűlés után kettévágok.

Krém:

10 evőkanál porcukor
2 csomag vaníliás pudingpor
1 liter tej
20-25 dkg vaj vagy margarin, esetleg 3 dl habtejszín

Hab:

2 dl habtejszín


A Karamell-krémes kocka elkészítési módja:
Egy vastag aljú edényben 10 evőkanál porcukrot olvasztok (szárazon, nem kell hozzá semmi). Lassú tűzön kell végezni, nehogy megégjen. 2 csomag vaníliás pudingot kicsi tejjel csomómentesre keverek, majd félreteszem. Közben felmelegítek 1 liter tejet. Amikor már szép borostyánszínű a karamell, akkor ráöntöm a tejet (vigyázva, mert felcsap a gőz!), és addig kevergetem, míg a karamell teljesen feloldódik. Ekkor felforralom, mehet hozzá a tejben oldott pudingpor is, végül besűrítem. Már ekkor nagyon kellemes karamellíze van a krémnek. Hagyom kihűlni. Ízlés szerint habosra kevert vajjal vagy margarinnal is elkeverhetjük, de én felvert tejszínhabhoz kevertem hozzá a kihűlt krémet. Így egy lágy, és nem túl nehéz krémet kaptam, enyhe karamellás ízzel. Az egyik tésztalapra rásimítom a krémet, befedem a másik lappal, majd ízlés szerint tejszínhabbal és karamellel lehet díszíteni.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A karamell-krémes kocka elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook