Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Karalábé töltve recept

Karalábé töltve recept

A Karalábé töltve hozzávalói:
8 db fiatal karalábé
30 dkg darálthús
1/2 vöröshagyma
1 egész tojás
só, bors

Rántáshoz:
vaj
liszt
petrezselyem

Tálaláshoz tejföl


A Karalábé töltve elkészítési módja:
A karalábékat meghámozom, közepét kivájom és sós vízben puhára főzöm. A főzővízbe beleteszem a kivájt karalábédarabokat is. A darálthúst apróra vágott vöröshagymával együtt megdinsztelem. Sózom, borsozom, hozzáadom a tojást és jól összegyúrom. Megtöltöm a karalábékat. Petrezselymes vajasrántást készítek, melyet a karalábé főzővizével öntök föl. Beleteszem a felfőzött rántásba a töltött karalábékat + a darabokat és a zsenge levélkéket is. Ezeket összerottyantom. Tálalás előtt tejföllel meglocsolom, vagy a tejfölt is belekeverem a mártásba.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A karalábé töltve elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook