Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Karácsonyi receptek » Karácsonyi morzsás almatorta recept

Karácsonyi morzsás almatorta recept

Elkészítési idő 60 perc

A Karácsonyi morzsás almatorta hozzávalói:
12 szelethez:

A tésztához:

30 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 tojássárgája
1-2 evőkanál tejföl
1 nagy citrom reszelt héja
fél tasak vaníliás cukor
csipet só
1 teáskanál sütőpor
10 dkg dió

A töltelékhez:

1,5 kg alma
1 mokkáskanál őrölt fahéj
20 dkg barna cukor
fél citrom leve


A Karácsonyi morzsás almatorta elkészítési módja:
A tésztához a lisztet a porcukorral összekeverjük, majd a hideg vajjal az egészet összemorzsoljuk. Hozzáadunk egy csipet sót, a vaníliás cukrot, a sütőport és a reszelt citromhéjat. Miután ez megvan, a tojássárgájával összegyúrjuk, és ha kell, annyi tejfölt teszünk hozzá, hogy gyúrható linzertésztát kapjunk. Felhasználás előtt hűtőben pihentetjük egy órán át. A töltelékhez az almát megpucoljuk, magházát kivájjuk, a gyümölcsöt kockára vágjuk. Összekeverjük a barna cukorral, a fahéjjal és a citromlével, majd lábasban megpároljuk. Kétfelé osztjuk a tésztát: az egyiket kinyújtjuk, és egy kerek tortaforma alját kibéleljük vele, majd 180 °C-os sütőben 10 percig sütjük. A tészta tetején egyenletesen elosztjuk az almatölteléket, megszórjuk durvára vágott dióval, és a maradék tésztát burgonyareszelő segítségével ráreszeljük. 180 °C-os sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.


Kategória: Karácsonyi receptek


A karácsonyi morzsás almatorta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook