Főoldal » Receptek » Karácsonyi receptek » Karácsonyi koszorú (amerikai beigli) recept

Karácsonyi koszorú (amerikai beigli) recept

A Karácsonyi koszorú (amerikai beigli) hozzávalói:
1 dl tej,
1 kh.cukor,
2 dkg élesztő,
25 dkg rétesliszt,
25 dkg finomliszt,
2 t.sárgája,
kevés só,
10 dkg mazsola,
1 cs.vaníliás cukor,
pici rum (vagy -aroma),
10 dkg durvára vágott dió,
citrommázhoz:15 dkg p.cukor,citromlé.


A Karácsonyi koszorú (amerikai beigli) elkészítési módja:
1 dl tejet l késhegynyi cukorral meglangyosítunk és 2 dkg élesztőt megfuttatunk benne.Hozzáadjuk a kétféle lisztet,a tojások sárgáját,kevés sót és az élesztős tejet.Kicsit keményebb tésztát készítünk,amit a duplájára kelesztünk.Utána ujjnyi vastagságúra nyújtjuk el a tésztát téglalap alakban,majd a megmosott mazsolát pici rumba áztatjuk.Kevés vajat van.cukorral kikeverünk és megkenjük vele az elnyújtott tésztát.Erre szórjuk rá a rumos mazsolát,kevés áztató rummal meglocsoljuk és 10 dkg durvára vágott diót is rászórunk.A tésztát szorosan feltekerjük és két végét koszorú alakban összeillesztjük,majd zsírozott tepsire téve tetejét 2 cm-es körökben forró késsel bevágjuk addig,amíg a töltelék ki nem látszik belőle,majd a szeleteket kissé kifelé hajtjuk.(De egyben kell lennie a tetejének is!)Tojássárgájával lekenjük a tetejét,majd 5 percig forró sütőben sütjük,amit takaréklángra mérsékelünk és szép pirosra sütjük a tésztát.Ha kihűlt,egy tálcára téve citrommázat csurgatunk a tetejére.A mázhoz 15 dkg porcukrot annyi citromlével keverünk össze,hogy éppen csak "nehézkesen folyós"legyen.Legalább 15 percig fakanállal keverni kell!


Kategória: Karácsonyi receptek


A karácsonyi koszorú (amerikai beigli) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook