Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Karácsonyi gasztroajándékok fórum

Karácsonyi gasztroajándékok (beszélgetős fórum)


16. R_e_G (válaszként erre: 15. - F52a0b4925)
2016. dec. 5. 10:57

Köszi ☺

Kb meddig áll el?

2016. dec. 5. 10:25

Szia! Kb 3 dl víz, 20 dkg barnacukor, 5-6 darab egész fahéj - ezt addíg főzöd, amíg kb 2 dl nem marad belőle -eléggé sokáig, szerintem vagy fél óra. Sűrűnek, barnának kell lennie, ha fehércukorból van, akkor világosabb színe lesz, de akkor is jó. Nádcukorból sötétebb színe van.

A végén kivadászod a fahéjakat, és mehet az üvegbe.

14. R_e_G (válaszként erre: 8. - F52a0b4925)
2016. dec. 5. 09:36
Hogy készíted a fahéj szirupot? Nagyon jól hangzik :)
13. R_e_G (válaszként erre: 12. - R_e_G)
2016. dec. 5. 09:35

idonkent razogatni kell, meg kell neki kis ido hogy osszeerjenek az izek. a fahejtol szep szine lesz, de megkeseredik ha sokat all benne.

inspiraciok:

[link]

[link]

12. R_e_G (válaszként erre: 7. - Zsanci79)
2016. dec. 5. 09:27

Bocsi. Az elozo valaszom elunt az eterben. (eddig netem nem volt ma meg ekezeteim nincsenek)

szoval: alapaban fahej, szegfuszeg es cukor megy bele. de lehet turbozni anizzsal, kardamonnal, vaniliaval,gyomberrel, naranccsal, aszaltszilvaval...

2016. dec. 4. 17:23
Idén kávélikőrt készítettem. Mármint nem tejszínes krémlikőrt, hanem a klasszikus kávélikőrt.
2016. dec. 4. 17:21
Narancslekvár, fügelekvár, mézeskalács likőr.
9. Panka1980 (válaszként erre: 8. - F52a0b4925)
2016. dec. 4. 17:17

Sütis üveget akar a kislányom a tanárainak, ez jó ötlet.

Illetve most találtam egy olyat, hogy rilette, francia húspástétom. Csinált már valaki?

2016. dec. 4. 15:36

Nálam a fahéjszirup (kávéízesítésre) a nyerő - nagyon helyes kis üvegeket sikerült vásárolni, és kb másfél deci szirup fér bele.. sokáig eláll, hiszen cukor, isteni illata van már készítés közben is...

A másik, az üveges süti - amikor rétegesen pakolod a hozzávalókat (a szárazakat, mint a barna-fehér cukor, sima-teljesőrlésű liszt, zabpehely, csokidarabkák... ) és csak vaj meg tojás kell, hogy összeálljon, isteni cookie készül belőle - mutatós nagyon!

7. zsanci79 (válaszként erre: 3. - R_e_G)
2016. dec. 2. 14:05
A karácsonyi fűszerezésű pálinkába mit tettél? Hogy csináltad?
6. lapbarna (válaszként erre: 1. - Panka1980)
2016. dec. 2. 11:53
Úristen! Összefutott a nyál a számban! :D
2016. dec. 2. 11:25

én borlikőrt szoktam

egyik évben csináltam házi nutellát és mézeskalácslikőrt :)

2016. dec. 2. 11:19
Ami nem elálló, de minden évben sikere van: házi bonbon vagy szaloncukor
2016. dec. 2. 11:19

Ha időm engedi csinálok ilyen sk ajándékot.

Az eddigiek:

Instant süti

Karácsonyi fűszerezésű pálinka

Olajban eltett ìzesített sajt

Vanília esszencia

Mézeskalács

Fűszerolaj...

2016. dec. 2. 10:27
a stollen nagyon finom, és minél tovább áll, annál finomabb lesz
2016. dec. 2. 10:18

Sziasztok!


Idén lesz harmadik éve, hogy a családtagoknak egy kis sajátkészítésű gasztroajándékcsomaggal kedveskedünk karácsonyra.

Az első évben az alábbiakat készítettem:

- tojáslikőr csatos üvegben

- narancsos sütőtöklekvár

- kandírozott narancsszeletek csokiba mártva

Tavaly:

- lilahagymalekvár

- libamáj zsírjában sütve kis csatos üvegekben

- mákos, diós alagút

Az idei ötlet:

- citromkrém csatos üvegben

- meggylekváros tallér

- valami sós, esetleg pástétom


Ti szoktatok ilyesmit csinálni?

Nekem fontos, hogy sokáig bírja, mert az egyes családtagokkal való találkozások között eltelik akár 1-2 hét is, és egyben akarom megcsinálni.

Várnék ötleteket, jó lenne, ha megosztanátok néhány jól eltartható és finom receptet.


Köszi!


üdv: Panka

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook