Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Karácsonyi receptek » Karacsonyi csudaalmas recept

Karacsonyi csudaalmas recept

Elkészítési idő 30 perc

A Karacsonyi csudaalmas hozzávalói:
alma
barnacukor
daraltkeksz
daraltdio
orolt fahej, szegfuszeg
mez vagy juharszirup


A Karacsonyi csudaalmas elkészítési módja:
A meghamozott almakat vagd cikkekre es keves vizzel fozd addig, amig megpuhul, kozben adj hozza izles szerint fahejat, szegfuszeget, barnacukrot(persze barmilyen cukrot vagy edesitoszert hasznalhatsz!).Ezt ontsd egy tuzallo talba, a daraltkekszet es diot keverd ossze, majd szord az alma tetejere es csurgasd ra a mezet vagy a juharszirupot. Susd 220 fokon 20-30 percig. Isteni!!!:)

Nem irtam mennyisegeket, mert ez fugg a tepsi meretetol, izlestol stb, de kb. 5-6 nagy alma es egy 30 dkg-os keksz eleg egy 40 X 40 -es tepsihez. En ugy szeretem, ha az almareteg kb 1,5-2 cm vastag, a keksz pedig kb 1 cm.
Aki szereti a mazsolat vagy egyeb aszalt gyumolcsoket, csak batran! Legy kreativ!


Kategória: Karácsonyi receptek

A receptet beküldte: , 2007. dec. 1. 18:06
A karacsonyi csudaalmas elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook