Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Karácsonyi ajándékozásról szólva... fórum

Karácsonyi ajándékozásról szólva... (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő cikkhez nyílt: Karácsonyi ajándékozásról szólva...

21. maila
2017. dec. 9. 14:57
Én az apró ajándékoknak is örülök, de pár évvel ezelőtt majdnem az arcomra fagyott a mosoly, amikor az egyik rokonom a nekem szánt ajándékokat a száz forintos boltból szerezte be. Kaptam olcsó tisztálkodószereket, zoknikat, pár száz forintos fésű és hajkefe szettet, kislányok hajába való hajgumikat. Megőriztem. :)
2017. dec. 9. 14:44
Egyszer egy baràtnömtöl Karàcsonyra, a lànya megunt picike plüssèt kaptam,ami rànèzèare 6-8 èves volt.
2017. dec. 9. 14:10
Mécsestartó. Szörnyen undorító volt. Szerencsére ma véletlenül összetörött, darabjaira. :)
2017. dec. 9. 14:04

Sok eve mikor meg elt aposom,es ajandekoztunk is,kapott a ferjem 6 db textilzsebkendot....;)

(Tudtak ajandekozni...,abba is maradt par ev utan)

Na ezt vagy ket evre ra visszaajandekoztuk eri tetlenul nekik...;)

Megerdemeltek...mar akkor se hasznaltak csak az oregek textilzsebkendot...

Mas.Parszaz ft os neylonharisnya,25 dkg os kave,ey hasonlo gyongyszemek...utan udvariasan megkertem oket,ne verjek magukat koltsegbe!:) inkabb csak a gyerekeknek vegyenek ajandekot ...

17. Babi11
2010. dec. 24. 14:23
előfordult már,hogy továbbadtam.
16. caravell (válaszként erre: 15. - Kati91)
2010. dec. 24. 12:26

Hasznos ajándékot is lehet személyre szólóan venni: pl. ha valakinek kell egy esernyő és imádja a cicás dolgokat, fel lehet hajtani egy különleges cicás esernyőt stb. És vannak azok a hasznos ajándékok, amik nem feltétlenül szükségesek, az ünnepelt szeretné de mellőzi, mert nem engedheti meg magának. Én pl. így kaptam konyhai díszítő eszközt, amivel csodaszép dolgokat (pl. narancsvirág) alkoithatok.

Persze a hasznos ajándéknak azért valóban van egy határa, ami alatt már nem ajándék.

15. kati91
2010. dec. 24. 12:19
Én például nem szeretem a hasznos ajándékokat, mert teljesen személytelennek tarom őket!
2010. dec. 24. 08:51

Mivel minden ember más, mindenki másképp gondolkozik az ajándékozásról is, nehéz mindig örömet okozni...

Én már jártam úgy, hogy egy ismerősömnek vettem egy "kacatot", amiről pár nappal azelőtt ömlengett, hogy mennyire tetszik neki, majd pár évvel később visszakaptam tőle...

Na ezt mire véljem? :-)

13. caravell (válaszként erre: 7. - 25a27430dd)
2010. dec. 24. 07:31
dram már tovább én is ajándékot, szerintem mindenkivel előfordul, hogy olyasmit kap, amire nincs szüksége, ami van már neki, vagy ami em tetszik neki: ne hiszem, hogy bűn lenne továbbajándékozni, ha megtaláljuk azt, aki igazán örül neki. Ez persze nem vonatkozik a haszontalan vacakokra. Vagy nincs is olyan? Minden "haszontalan vacak"nak megvan a boldog gazdája?
12. caravell (válaszként erre: 11. - 25a27430dd)
2010. dec. 24. 07:27
A 'jajnemkellettolna" szöveg egyébként is elrontja az ajándékozó örömét: hiszen nem csak kapni, adni is öröm!
11. 25a27430dd (válaszként erre: 8. - Kund Abigél)
2010. dec. 24. 06:39

A "Jaj, nem kellett volna", engem ezzel lehet kiakasztani. Komolyan, én soha nem mondom. Ha nekem mondják, hát kiakadok rajta. Főleg, ahogy anyám tudja mondani, mintha egy könyvre, amit neki ajándékozok, egy vagyont költöttem volna:((


Viszont érdekes, hogy mivel én nem mondom, hogy "jaj, nem kellett volna", hanem ha ajándékot kapok, derűs mosollyal nyugtázom, határozott "köszönöm"-mel, már hallottam vissza olyat, hogy micsoda számító ribi vagyok:((((

2010. dec. 24. 05:59

9 évesen kaptam egy betlehem szobrot..olyan mécsestartósat....a nagynénémtől,9 évesen nem igazán tudtam azt értékelni őszinte legyek..hisz nem a koromnak megfelelő volt..

mert ilyet egy kolléganőnek esetleg vagy egy felnőtt rokonnak,ismerősnek veszünk,de nem egy kisgyereknek..úgy sem értékeli.

Nos arra jutottam,hogy lehetőleg vegyük figyelembe,hogy mennyi idős az illető..milyen érdeklődési köre van...és miből nincs még egy tucat neki...

ugye milyen nehéz?:S

9. spinneli (válaszként erre: 5. - Caravell)
2010. dec. 23. 22:49
én csak csokit, bonbont szoktam továbbadni, de ügyelek, hogy ne abba a körbe menjen ez sem.
2010. dec. 23. 22:46

Azért arra is ki lehetne térni, hogyan adjuk át és hogyan fogadjuk az ajándékot. Néhány ismerősöm pl. beleteszi ugyan dísztasakba az ajándék(oka)t, de nem úgy adja át, hanem kiszedi belőle és a kezembe nyomja - elmarad a kibontás körüli izgalom. :( Szinté kellemetlen, amikor megkérdezi, hogy mit vegyenek a gyereknek, adok pár tippet, és aztán egy halom egészen más ajándék vár.

Az ajándék fogadásáról: tudom, hogy "illik" azt mondani, hogy "jaj, nem kellett volna", de azért nem kellene túlzásba sem vinni, mert már rosszul esik, ha valami apró ajándékot viszek. :)

2010. dec. 23. 20:29

Én már adtam tovább ajándékot, kb. 2-3 alkalommal egész életemben, de mindig nagyon körültekintően. Pl. egyszer a tesómtól kaptam egy aromalámpát, de pont előtte kaptam a férjemtől is, és azt nagyon szerettem használni. Ezért a tesómtól kapottal karácsonyra megajándékoztam a szeretett kolleganőmet, és nagy örömet okoztam vele neki.

Arra mindig vigyáztam ilyenkor, hogy ne azonos körben menjen tovább az ajándék. Pl. ne családon belül, ne munkahelyen belül, hanem egyik körből a másikba (de mondom, 2-3-szor tettem ilyet, nem űzök sportot belőle. És tudom, hogy nem illik, de nem éreztem benne semmi bűnöset.)

6. pgiz
2010. dec. 23. 20:23

Ha egy ajándék körbeér, annak oka van.

Vagy ronda, vagy haszontalan vacak.

Mondjuk, ha olyan pocsék dolog, inkább kidobom, nem ajándékozom annak, aki nekem kedves.

2010. dec. 23. 18:18
Ja, és szólhatnánk még a továbbajándékozásról is... Hogy is van az, mikor egy ajándék "körbeér"? Erről mi a véleményetek?
2010. dec. 23. 18:17

Kiegészíthetem én is?

Gyakori hiba, hogy az ajándékozó olyasmit vesz a másiknak amit ő maga szeretne, neki tetszik. Igyekezzünk elvonatkoztatni saját vágyainktól. Ha pl. valaki szereti a mütyűröket és mi csak kacatoknak tartjuk őket, akkor nyugodtan vehetünk vagy pl. ne vegyünk könyvet annak, aki nem olvas, még akkor sem, ha valami ritka különleges vagy új kiadás stb. kínálkozik.


Kaptam már egyébként olyan ajándékot, ami nem tetszett, mégis megszerettem, mert tudom, aki adta, nagyonnagy szeretettel választotta nekem. És ez a szeretet megszépíti, kedvessé teszi számomra.

2010. dec. 23. 17:44
Jó a cikk:) Hozzátenném, hogy nem illik nagy ajándékot venni olyanoknak, akikről tudjuk, hogy nem tudják megengedni maguknak, hogy viszonozzák, zavarba hozhatjuk vele őket, mert lekötelezőnek érezhetik...
2010. dec. 23. 16:14
ÉN MÉG NEM KAPTAM!!! KOMOLYAN! PEDIG MÁR SOK AJÁNDÉKOT KAPTAM!!!
2010. dec. 23. 16:08
Bizonyára mindenki kapott már olyan ajándékot, amely nem tetszett neki, és a fiók mélyén végezte.
Nagyon nehéz meglepetést és örömet tettetni a nem tetsző ajándékok láttán, és ha nem sikerül, akkor kellemetlen helyzetbe hozzuk magunkat és az ajándékozót egyaránt.
Azért, hogy a mi ajándékunkkal ne legyen ilyen gond, érdemes némi időt és figyelmet fordítani a kiválasztására.

Ugrás a teljes cikkre: Karácsonyi ajándékozásról szólva...

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook