Karácsony 2011. (beszélgetés)
Feltöltöttem képeket a galériába, de nem tudtam, hogy csak 12-t lehet. Annyi minden van még!
Mp akárhány van nekik,de a táska nem is rossz ötlet,eszembe se jutott eddig :)
Most kapható a Lidl-ben pár száz Ft-ért kreatív naptár alap.
Zsuzsika83 szívesen küldtem a receptet, remélem beválik nálatok is.
A 14-17 évesek lányok? Ha igen, én a keresztlányaimnak táskát vettem és nagyon örültek neki. Párizs és New York fotónyomatosat, az egyik fekete-fehér, a másik antikbarna-fehér.
MP3-4???
Hát még nincs ötletem.Ő mezőgazdaság mániás :) Ugye faluban lakunk,vannak földek,állatok,gépek.Mindig traktort szeretne,de már annyi van neki.Igazából minden olyan cucc megvan neki,ami a való életben kell egy mezőgazdasághoz.Más nem köti le.De,a biciklizés,de már kapott tőlem egy biciklit :)A nagyobbakat lehet megkérdezem,ha nem jut eszembe semmi,de olyanok,mint én voltam annyi idősen,mindig azt mondják,hogy nem tudom mi kell.Ha szeretnék a könyvet,akkor annyit tudnék nekik venni,de nem szeretnek olvasni.Na mindegy,majd csak kitalálok valamit 2 hónap alatt.Amúgy még jó,hogy csak ennyi embernek kell vásárolnom,mert ha tartanánk anya tesójaival a kapcsolatot,akkor a világ összes pénze se lenne elég.Mondjuk akkor mindegyik csak apróságot kapna,mert 8 testvére van és van olyan,akinek 7,a másiknak 8 gyereke van és még a többi nincs benne.És már a gyerekeknek is van gyereke.Hát a mamám 80 éves és már üknagymama is :)Amúgy tetszik a felvételes ötleted :) Anyának januárban lesz a szülinapja és szerintem naptárat fogok neki csináltatni,minden hónaphoz 1-1 fénykép.És majd tudja nézegetni,ha nem leszünk otthon.Én a szülinapokat tortával vagy valami aprósággal szoktam lerendezni.Egyik évben mindenki egy saját neves hűtőmágnest kapott szülinapra.Páromnak decemberben van a szülinapja,de lehet csak sütök neki egy tortát és kész.Annak is örül,mert az ő szülei nem ünneplősek már és kb 18 éves kora óta nem kap semmit szülinapjára.Tőlem azért mindig kap valamit,amióta együtt vagyunk.A videókamera jó ötlet.Mondjuk én nem tudnám megvenni,de mindegy is,mert van.Pár éve vettek egyet,igaz hitelre(mondjuk már ki van fizetve,szerencsére),de van :)Majd még nézelődök ötletek után és ha találok valamit,akkor megírom ide.
Van mar valami otleted a keresztfiadnak? Az en ocsem is elsos, o legot szeretne, anya meg tiltakozik, mert mar rengeteg van :) Szoval mindenkeppen jatek, de meg nem tudom milyen. A 14-17 eves meglehetne szerintem kerdezni, nem? Vagy mindenkeppen meglepetest szeretnel? Egyebkent attol hogy mar kaptak fulbevalot, parfumot ilyeneket, attol meg lehet megint hasonlot, ha olyanok akkor abbol sose eleg :)) Tenyleg jo sok mindenkinek veszel ajandekot, nekunk szerencsere nincs ennyi ember a listan, csak az en szuleim, 2 tesom, parom anyukaja es tesoja, na meg persze egymasnak veszunk. Szuleimnek mar meg van ok egy videokamerat kapnak, amit ugy tervezek, hogy lassan meg is veszunk es mivel 7 honapja nem lattuk egymast, es nem is fogjuk egy darabig, igy csinalok egy felvetelt kozos kis eletunkrol, es szerkeztek valami videot is belole. Ebbol kap egy masolatot parom anyuja is, de neki meg tesojanak semmi otletem, ugyhogy azon meg gondolkozunk. Az a legnagyobb problema, hogy paromnak november vegen van a szulinapja, ocsmenek karacsony elott egy hettel, noveremnek meg karacsony napjan, igy meg arra is ki kell talalni valamit, ez a nehez :))
Holnap felteszek a galériába saját készítésű cuccokat, amiket ajándékba csináltam és néhány inspirációt, hátha valakinek segít. A laptopot az én kisfiam csak 4 éves kora után értékelte. Míg kicsi volt ő sem játszott rendes játékokkal, de a zenélő, villogó dolgok lekötötték. Kapott egy kalózhajót, azt a mai napig nagyon szereti.
Sajnos nem tudom az otthoni arakat.
Ez az ötlet is tetszik :)
Holnap úgyis megyek "a legkisebb is számít"-ba és megnézem a felhozatalt!
Milyen áron vannak ezek a vonatok sínnel? A kerifiam is Thomas mániás volt :)
Apa utál olvasni.Neki ezért nehéz vásárolni,mert semmi hobbija nincs.Reggel elmegy dolgozni,este hazaér,otthon is elvégzi a munkáját(állataink vannak),aztán fürdik és beesik az ágyba.Ennyi a napja.Gondoltam arra is,hogy a tesómmal összedobjuk a pénzt és befizetjük őket valahova,de azt mondták,hogy nem kell,mert azért kell hozzá plusz pénz nekik is(ugye benzin,költőpénz,tuti még kaja is kéne nekik) és nem akarnak költeni.
Nem tudom, hogy otthon van lehet e venni. De a jatek laptop nagyon bejott a gyerekeimnek ugy 2 eves kor utan. Sokaig lekototte oket.
A lanyomnak tavaly egy mini konyhat vettunk sok kiegeszitovel. A mai napig sokat foz benne. Most mar szoktunk gyurmaval is egyutt fozni, regebben csak a levegot kevergette es mondta,hogy kesz a tojas.
O akkor volt 2 eves.
Sminkcucca az idősebbnek van bőven,mert keni magát,mint a fene.A 14 évesnek meg nem engedi az anyja,szóval sajna az kizárva.
Csak az a gond,hogy ahol én lakom,ott nincs mozi :( 70 km-re van a legközelebbi és ők nem járnak arra...és én is ritkán.
Szia!
Az en fiam a Thomasos korszakat elte 18 honaposan, mondjuk meg mindig szereti. Vettunk neki palyat es vonatokat, az apjaval nagyon sok estet jatszottak vegig vele.
A masik kedvenc pedig a zenes dvd lemez. Minden mennyisegben.
[link]
Szeretettel az összes fórumozónak:-)
Ok :) én is agyalok ezerrel,ez a porszívós dolog tetszik,mert azt elfelejtettem leírni,hogy a porszívó ez egyik favorit,olyannyira hogy a szülinapi tortája is porszívó volt a keriszülőktől :)
Annyira szeret vele jönni-menni hurcolászni,hogy már eléggé le van amortizálva.
De itt is az a tippem,hogy a játék változat nem érdekli majd,de ki tudja....ez tetszik amúgy!
Párom már a fiúnk lego-zós korszakát várja már, hiába Ő is egy nagy gyerek.Hát Csillagpor ez úgylátszik ilyen korszak a gyerekeknél unokatesóm kislányát se nagyon kötik le a jáékok (ő 2 éves múlt)Semmi ötletem, de még gondolkozom.:-)
Ráadásul Zsombinak sorban jönnek az ünnepek:nov.8 névnap, nov. 18 szülinap, dec.6 mikulás, 24 karácsony.Hajjaj....
Nálunk ugyanez a helyzet + telefontöltő + házimozi hangfalak zsinórja.Én is tanácstalan vagyok.Bár mi most azt beszéltük a párommal, hogy egy gyerekszobabútort veszünk neki karácsonyra, mert lassan kitúr minket őfelsége a szekrényből.Játékokat meg úgyis kap a nagyszülőktől, dédiktől.Unokatesóm kislányának van egy zenélő, beszélő, pislogó játékporszívója na az nagyon érdekelte.Láttam a Tesco-ban 5000 Ft körül van.
Igen,ezt én is imádom!
Nekem a nagyobb Fiam elrontotta az egeret,így nem tudtam netezni 2 napig :)))
Most van időm,visszaolvasok!
Addig kérnék szépen tanácsokat mit lehet jobban mondva mit érdemes egy olyan gyereknek ajándékba venni,aki 19 hónapos és csak és kizárólag a műszaki cuccok érdeklik,mint pl: számítógép usb-je,zsinórok és társai. És lábasok minden mennyiségben :))) Gondoltam gyerekfőző készletre,de az tuti nem érdekelné,mert nem "igazi". Vagy nem tudom...fogalmam sincs mit kapjon. A játékok itt hevernek a kosarában,de max. 5-10 perc és megy is kipakolni a szekrényt vagy "számítógépezni" :) Kikészít már!
Ajándék ötlet: ha esetleg tudod milyen újságot vagy magazint kedvel akár apukád akár a keresztfiad tesói fizess elő nekik egy negyedévre, félévre attól függően mennyibe kerül.
:-)Amekkorát most nevettem azt írásban nem lehet vissza adni!Hát ez nagyon jó...
Húú, én tök tudom miről beszélsz és én is dettó ezt érzem ilyenkor október közepe felé közeledve, mikor sétálgatunk. Mindig szoktam is mondani a férjemnek, hogy kezd tél "szag" lenni és ő is mindig furcsán néz rám:-)Kertesházas részen lakunk, így mindig érezni a "szagot":-) Hát ez annyira jó, hogy más is tudja és érzi amire ilyenkor gondolok!!!!
15-17 éves lányoknak össze lehet állítani mondjuk bulizós sminkcsomagot. Egy kis szempillaspirál, szemceruza, szájfény, körömlakk egy kis tasakban.
Szia!
14-17 éves gyerkőc esetleg már örülne szerintem mozijegy kuponnak. Nálunk itt a moziban lehet venni és beválthatja bármilyen filmre.
Jó lenne egy-két ajándékötlet! :) Én elmondom,hogy eddig mi van a listámon,hátha segít valakinek.Én januártól karácsonyig gyűjtöm a pénzem,mert diák vagyok és lassan jössz össze,de szeretem mindenkinek azt megvenni,amire vágyik.Én átlagban a szüleimre,tesómra,páromra 10000 ft-ot költök fejenként,a többi sok emberre 2-3 ezer marad.Sokan mondják,hogy miért nem magamra költöm a pénzt,de nekem elég 1-2 ruha(másra amúgy se költök,nem festem magam,nem cigizek,a divat sem érdekel),mert egyszerűen imádok adni.Olyan jó nézni,amikor tele van a fa alja és együtt leülünk enni,aztán mindenki rohan a fához és bontogatja.Igazából mi év közben nem nagyon ajándékozzuk egymást(max szülinapon),a szüleim is egész évben összerakják azt,amit karácsonyra elköltenek.Nálunk ez a nagy ünnep :) Szóval,anyukámnak egy éjjeli lámpát veszek(falra szerelhető),mert a régi már vagy 20 éves és a Marian Cozmáról szóló könyvet kapja hozzá.Apukámnak is lesz egy éjjeli lámpa(ugye az ágy mindkét oldalán van) és nem tudom mi legyen a másik.Neki mindig olyan nehezen találom ki.Vagy ruhát szokott kapni,vagy az autóhoz valamit,de már azokból az ötletekből is kifogytam.Páromnak egy bőr motoros kesztyűt veszek és ha még belefér a keretbe,akkor egy motoros maketett is,amit ő ragasztgat össze.Tesóm vőlegénye egy törölközőt kap,rajta a nevével.Párom tesójának Dr.Csernus:A férfi című könyvét veszem meg,szüleinek egy szép teás dobozt tele teával.Nem tudom,hogyan jön ki olcsóbban.Vagy kompletten veszem,vagy veszek egy szép teás dobozt és külön egy csomó teát.Aztán itt el is akadtam.Tesómnak ötletem sincs mit vegyek.És ezen kívül ott a keresztfiam és a 2 tesója.Az ő szüleiknek csak 1 üveg piát veszünk mindig.A keresztfiam elsős,játékot szeretne,de már annyi van neki,hogy nem tudom milyet vegyek.A tesói már nagyobbak.Egyik 14,másik 17 éves.Ők már kaptak tőlünk fülbevalót,parfümöt,társast,ruhát.Gőzöm sincs mi legyen.Szoktam konzultálni a szüleikkel,de ők is alig tudnak kitalálni valamit.Szóval szívesen fogadom az ötleteket. :)
További ajánlott fórumok: