Kaptok munkahelyi kariajit? (beszélgetés)
persze... biztos megint zselés lesz :))
3 éve vagyok a cégnél. TÉR pénz van, ami 1,5 fizu körül szokott lenni kb.
Illetve egy csomag: 1 ü. száraz pezsgő, 1 cs. szaloncukor, 1 nagy Nutella, tavaly a kis rúd Pick szalámi már kimaradt.
Kariajit biztos nem. Karácsonyi ajándékot talán.
Nem lehetne magyarul fogalmazni? Kín olvasni, amikor valaki így gyalázza a magyar nyelvet.
Igen, kapunk. Elég nagy értékben, édesség, ital, élelmiszerek vannak a csomagban. Egy kisebb állófogadás, ünnepség keretében.
Nálunk is van névhúzás,de csak az összejövetelen.Egy meghatározott összegen belül kell készülni,és akkor derül ki,kinek adom.A kaját,sütit,üdítőt vegyesen prezentálja a főnökasszony.A sütiket ő süti,a kaját megrendeli,az üdítőket meg megveszi."Pulykát" is szoktunk kapni,a költségvetéstől függően.
*magad...vacakol ez a fránya m betű
Helyes, ha nem érezted jól agad, ez volt a jó döntés! :)
Az jó én az elsőn 20 évesen voltam majdnem verekedés is volt a pénz miatt durva kiabálás balhé rengeteg férfival. Csőd előtti lincshangulat. Volt pár kellemes kajalas is máshol de a legtöbb cégnél inkább kínos volt csak legyen vége amit lehetett ki is hagytam
Pontosan. Idén különösen nem kapok, ugyanis felmondtam.
Igen, voltam, 12 éven át minden évben. Mindig jól éreztem magam!
Voltál már céges kajáláson ? Kevés helyen szól a jókedvről és mókáról.
Nálunk a tavaly, ki volt tűzve egy A4-es lap, hőfehér, fekete kerettel és fekete betűkkel ráírva, hogy a cég boldog karácsonyt kíván nekünk. Első látásra mindenki azt hitte meghalt az igazgató, arról tájékoztatnak. Ezt kaptuk mindössze
.
Tehát az ajándék jöhet, de eltölteni velük egy (esetleg) kellemes estét, már nem fér bele. Hiába na, ilyen a magyar :) És ezzel nem bántani akarlak, tényleg ilyen a magyarok többsége, inkább introvertált személyiség.
Gyár ? Voltam olyan év munkahelye gyárban is ahol 9 új emberből 5 ember az első éjszakai műszak után kilépett szóval én bármit elhiszek :)
Kapunk pakkot a cégtől, nasik, alkohol, tea, naptár, meg valamilyen használati tárgy szokott benne lenni. És van céges ünnepség (vacsora, zenés-táncos mulatság) év végén. A csomag nem, de az összejövetel az minden eddigi munkahelyemen megvolt, állami szférában.
Egymást is ajándékoztuk. Általában valami aprósággal. Karácsonyfadísz, kis angyalkák, szaloncukor, alma, dió. Az ünnepek előtti napokban minden reggel várt valami apróság.
És csopporton belül van névhúzás. Itt még egyszer kaptam olyat ami tetszik, de a hangulata olyan jó és jó addig is a többiekkel lenni.
Ezek külföldi bankok voltak. A dzsemborit az Erste rendezte. Akkor még nem vetette rá a szemét az állam. Tényleg olyan volt, mintha egy nagy családban dolgoznánk. A vidéki kollegákkal találkozhattunk személyesen is.
Ma is vannak akikkel tartom a kapcsolatot.
Nálunk megjelent a megyei napilapban, hogy a megye legnagyobb, legtöbb nőt foglalkoztató munkahelyén nőnapkor azt sem mondják, hogy kukk 😂
Az én munkahelyemen van évvégén pénz cafatériára általában, van egy céges parti sztárvendégekkel meg évvégi extra jutalmakkal, legjobb dolgozó stb címekkel, vacsi, ital,zene, tánc. Plusz vagy szaloncukor, vagy bejgli jár még minden dolgozónak.
90_es években is volt év végi boríték meg céges kajálás
Céges karácsonyi ebéd és 13.havi fizu
Magyar munkahelyeken jellemzően nem volt szokás amíg ilyen helyen dolgoztam. 2000-től vállalkozóként voltam biztosított. Magamat bizony megajándékoztam, amikor csak tehettem..
Valószínűleg nem magyar vállalkozó ;) Mondjuk én ilyen nagy összeborulásra nem is mennék, de a pesó, ajándék, utalvány jó ötlet.
Kariaji...🥺🎁
"Büdös francot, azt kapsz! És kuss legyen!" (Éjszakai rohanás)
Korábbi munkahelyeimen mindig. Nem ajándék, hanem "pulykapénz", és cég fizette a karácsonyi vacsorákat. Volt, ahol nagy céges karácsonyi partit rendeztek. vidékről buszok hozták fel a kollegákat, akiknek volt foglalva szállás panziókban vagy a bp-ieknék szálltak meg.
Ezek mellett a hr-esek kis mindig pakoltak az asztalokra kis karácsonyi ajándékot. Kártya, szaloncukorral + valami.
Jelenlegi cégemnél is van karácsonyi vacsora és "pulykapénz", ami 50%.
Karajnak olvastam elsőre...
Amúgy nem. Soha, egyik munkahelyen sem. Illetve 1x meghívott vacsorára a főnök felesége, hozzájuk.
Államiban csak 3 évet dolgoztam, többi vállalkozás.
További ajánlott fórumok: