Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Kaptam két kiló szarvascombot, mit készítsek belőle? fórum

Kaptam két kiló szarvascombot, mit készítsek belőle? (tudásbázis kérdés)


2011. aug. 1. 08:09
Isteni lett! Kérget sütöttem rá ahogy ZSIZSMIZS javasolta, utána beterítettem szalonnával, vörösbort öntöttem alá és hagymát karikáztam rá. Így sült 3 órát a sütőben 200 fokon. Nagyon jó ízű és porhanyós lett!
2011. júl. 29. 16:41
Vasárnap lesz a kedvesem születésnapja, arra készülök. Remélem jó lesz, a sütéshez vörösbort és egy kis áfonyát gondoltam. Mellé krumplikrokett és röszti lesz.
25. c130f7eb3b (válaszként erre: 24. - 9cf0020815)
2011. júl. 29. 14:36
azóta hányszor ettek nálatok?! :o)))
24. 9cf0020815 (válaszként erre: 20. - Gyöngyi)
2011. júl. 29. 13:06
Drukkolok a sikerért:-)ezt még elmondom nektek...,kaptam egyszer ajándékba szarvasmájat,a párom meghívta a haverjait,minden előkészület megvolt,ám ahogy sült a máj egyre elviselhetetlen lett a szag,mit szag egyszerűen büdös volt.Tettem bele mindenféle fűszert,bort.Szóval még megkóstolni sem volt gusztusom.Megjöttek a vendégek,tálaltam a vacsorát,lássatok csodát..., állítólag isteni finom volt,az összes elfogyott.Másnap felhívtam az anyut,kérdeztem tőle,hogy miért volt olyan büdös? Sohasem csináltam meg a szarvasmájat,mert olyan kan szaga van,hogy ehetetlen,volt a válasz:-)))Az én vendégeim sohasem ettek vadmájat, és azt hitték ez az igazi pikáns íz:-))))
23. naomi1
2011. júl. 29. 12:18
En porit szoktam kesziteni beole de teszek bele baberlevelet hogy elnyomja a vadizet.:))
22. evike6565 (válaszként erre: 16. - Gyöngyi)
2011. júl. 29. 11:08

Jah :-(((( elkéstem....nem baj,majd hoznak még,akkor kipróbálhatod,ha akarod.

Azért kíváncsi leszek,ha megsütöd,milyen lesz,lehet,csak én voltam béna :-)

21. evike6565 (válaszként erre: 1. - Gyöngyi)
2011. júl. 29. 11:02

Szia!

Nem vagyok egy nagy szakács,de szarvast ne süss,ha nem tisztázott az eredete.Gondolok itt arra,hogy mennyire öreg.Agyon pácolhatod,akkor is cipőtalp lesz.(tapasztalat)

Viszont,egy tárkonyos vadragu levessel nagyot alkothatsz,akár egytál ételnek is megfelel.

Ha elfogadod ,leírom a receptet!Hidd el isteni!

Fogj kb 1 kg szarvas combot,lehártyázod,felaprítod kockákra,eltávolítasz róla mindent amit Te sem ennél meg,aztán beleteszed egy nagy lábasba és felforralod,majd leöntöd róla azt a feketés löttyöt,leöblíted,félreteszed a húst.1 nagy fej hagymát,2 gerezd fokhagymát felaprítasz,olajon üvegesre párolod,felengeded vízzel,beleteszed a húst,sózod és elkezded főzni.Közben megpucolsz 3-4 sárgarépát,1-2 gyökeret,2 nagyobb burgonyát,kb:20 dkg gombát és karikára,kockára vágod.Amikor már puhul a hús,mehetnek bele,először a répák,majd kb 10 perc múlva a többi és a fűszerek:bors,babérlevél,ha kell még só és 1db. zöld paprika.Amíg várod,hogy megfőjön minden,készíts csipkedettet.Amikor minden puha,akkor kb 20-25 dkg mirelit borsót dobj bele és csak akkor a tárkonyt,de ne sajnáld:-)itt mehet a csipkedett,és azonnal vékony rántással rántsd be.Pirospaprika nem kell bele.(csak ha színtelennek találod)Ha felforrt,mehet bele 2 pohár tejföl,de jól keverd ki,én még a tejfölbe is szoktam tenni pici lisztet.Összerottyantod,kész!JÓ ÉTVÁGYAT!!! :-)

20. gyöngyi (válaszként erre: 17. - 9cf0020815)
2011. júl. 27. 14:16
Majd teszek fel képet róla vasárnap...
2011. júl. 27. 12:29
Hmm! Hmm!Még,ha egy mosoly lett volna végén...
2011. júl. 27. 12:26

Halászlevet.

Ha van sok gombostűd, akkor még szálkás is lesz.

17. 9cf0020815 (válaszként erre: 15. - C130f7eb3b)
2011. júl. 27. 11:58
Felezzünk!:-))))☺
2011. júl. 27. 07:49
No arra jutottam, hogy kivettem a fagyasztóból, kiolvasztottam , bepácoltam mustárral, borssal és olajjal és betettem a hűtőbe.A legtöbb internetes oldal azt írta, hogy sózni csak sütés előtt kell. Én is tepsiben sütésre gondoltam, de ez a kéreg-sütés jó ötletnek tűnik.
2011. júl. 26. 19:09
látom, nem tudsz vele mit kezdeni... vágd hozzám, majd én megoldom :o)
14. 9cf0020815 (válaszként erre: 12. - Zebracsikó)
2011. júl. 26. 19:05
Hát tudsz élni!:-))))Nálunk apu vadász volt,így jutottunk időnként vadhúshoz:-)
13. zsizsmizs (válaszként erre: 12. - Zebracsikó)
2011. júl. 26. 18:28
Jaj, most én is be tudnék vágni egy kis bélszínt. :D Kellett nekem erre a fórumra jönni. :D
12. zebracsikó (válaszként erre: 10. - 9cf0020815)
2011. júl. 26. 18:01
de a legnagyobb kedvencem a szarvasbélszín, amit a Pampasban istenien készítenek!!!
11. zsizsmizs (válaszként erre: 6. - Gyöngyi)
2011. júl. 26. 17:56

Gondolom egészben van lefagyasztva.... Én úgy állnék neki, mint egy steak-nek. Megpirítanám a külsejét, hogy kérget kapjon, aztán be a sütőbe (esetleg még körbe raknám zöldséggel, gyümölccsel). De hogy itt mennyi kell neki és milyen hőfokon azt nem tudom.

Egyébként a száraz húsokat szalonnával is meg lehet tűzdelni.

10. 9cf0020815 (válaszként erre: 9. - Zebracsikó)
2011. júl. 26. 17:55
Bizony...,ISTENI:-)
2011. júl. 26. 17:54

áfonyaszósszal vagy barnamártással + krumolipürével nagyon finom lesz a szarvassteak

csak pár napig muszáj pácolni

8. 9cf0020815 (válaszként erre: 6. - Gyöngyi)
2011. júl. 26. 17:51

Tepsiben,de menj fel a Gogliba,próbálj keresni valami klassz receptet.Több napig pácold!

Hozzávalók:


1/2 liter ecet,

2 liter víz,

1 sárgarépa,

1 fehérrépa,

1 kis zeller,

2 vöröshagyma,

2 gerezd fokhagyma,

2 babérlevél,

néhány szál kakukkfű, pár szem fekete bors, só.


A tisztított zöldséget és hagymát karikákra vágjuk, a fűszereket hozzáadva az ecetes vízzel jól átforraljuk. Ha kihűlt, a vadhúst néhány napig benne pácoljuk a felhasználásig.

2011. júl. 26. 17:51

Tényleg macerásabb a sült. Azon túl amit Vanilla is írt, hogy lehet hogy öreg, még az is nehézség, hogy száraz a húsa, és ha sokáig sütöd, olyan lesz mint a cipőtalp. :S

Én is inkább pörköltet vagy ragut csinálnék. Megbolondíthatod boróka bogyóval, erdei gombával, meg egyéb fűszerekkel, áfonyalekvárral.

Egyébként ha sültet csinálsz mégis, akkor ajánlom hozzá a barna mártást, azzal isteni a vadhús, és jobban csúszik tőle. :D

De a pár napos pác az nagyon fontos, ezt ne hagyd ki, akár mi is lesz belőle.

2011. júl. 26. 17:43
Hajaj, ez bizony le van fagyasztva.Gondoltam vörösboros hagymás pácba teszem, de a sütést hogyan csináljam? Tepsiben, lassan????....
2011. júl. 26. 17:39
Mindenféleképpen be kell pácolni előtte,ám nem tudni,hogy milyen öreg volt a szarvas,bizony legjobb belőle pörköltet csinálni,azt sem ártana tudni,hogy bika,vagy tehén volt,mert a bikának nagyon sokszor ivar szaga van.
2011. júl. 26. 17:37
Szarvashúsból???
2011. júl. 26. 17:31
palacsintát
2011. júl. 26. 17:27
Pörköltet nem szeretnék, inkább valami sültre gondoltam, de hogyan?
2011. júl. 26. 17:27
Kaptam két kiló szarvascombot, mit készítsek belőle?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook