Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Kapros-túrós cukorbetegeknek is recept

Kapros-túrós cukorbetegeknek is recept

Elkészítési idő 50 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Kapros-túrós cukorbetegeknek is hozzávalói:
a tésztához:
50 dkg graham liszt
2 tojás sárgája
3-4 kávéskanál édesítő
2,5 dl tej (1,5-ös)
3 dkg élesztő
5 dkg margarin
1 csomag vaníliás cukor
a töltelékhez:
50 dkg túró (sovány)
2 tojás
1 csomó kapor
pici só
½ l. tejföl (12 %os)
édesítőpor ízlés szerint


A Kapros-túrós cukorbetegeknek is elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit normál kelt tészta módjára összeállítottam.15-20 percig kelni hagyjuk.
180 fokra melegítem a sütőt, majd kiborítottam a tálból a tésztát, kinyújtottam egy nagy tepsi méretére (kb 1 centi vastagra) a sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. A túrót, tojást és az apróra vágott kaprot összekevertem, és a tésztára simítottam, aztán pedig az édesítős tejfölt rákenem a tetejére. A forró sütőbe addig sütöm, amíg kezdett pirulni a teteje.


Az édesítőt ha nem használjuk ez a süti enyhén sósan is megállja a helyét.
Akár desszertként,de akár gulyásfélék mellé főételként is kínálhatjuk


Kategória: Sütemények, édességek receptjei

A receptet beküldte: , 2009. szept. 13. 21:47
A kapros-túrós cukorbetegeknek is elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook