Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Kapros-joghurtos cukkinisaláta recept

Kapros-joghurtos cukkinisaláta recept

Elkészítési idő 6 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Kapros-joghurtos cukkinisaláta hozzávalói:
1 db közepes méretű cukkini,
2 dl natúr biojoghurt,
2 gerezd fokhagyma,
1 ek. balzsamecet vagy almaecet,
1 ek. hidegen sajtolt kendermag vagy szőlőmagolaj,
1 ek. barna nádcukor vagy édesítőszer,
1 tk. friss vagy szárított kaporlevél,
Ízlés szerint fűszerek: patikasó, színes őrölt bors, szárított petrezselyemlevél


Kapros-joghurtos cukkinisaláta

A Kapros-joghurtos cukkinisaláta elkészítési módja:
A cukkinit egy drótszivaccsal folyóvíz alatt gyengéden körbedörzsölöm. Ezt követően 2 mm vastagságúra felszeletelem egy éles késsel. Kicsit megsózom. A joghurtot összekeverem a többi hozzávalóval, majd hozzáadom a felszeletelt cukkinit.
Legalább 2-3 órára hűtőbe kell tenni, hogy jól összeérjenek az ízek. Bármilyen húsételhez, de önálló fogásként is finom és egészséges.
Én önálló ételként ettem főtt tojással vacsorára.

Jó étvágyat kívánok!



Kategória: Saláták, öntetek receptjei

A receptet beküldte: , júl. 15. 21:22
A kapros-joghurtos cukkinisaláta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook