Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Kapros húsleves sajtgaluskával recept

Kapros húsleves sajtgaluskával recept

Elkészítési idő 20 perc

A Kapros húsleves sajtgaluskával hozzávalói:
A leveshez:1 leveskocka,
15dkg vaj,
2dl tej,
1 evőkanál liszt,
kapor

A galuskához:
1 tojás,
liszt,
5dkg sajt,
só,
bors,
kapor


A Kapros húsleves sajtgaluskával elkészítési módja:
A vajból és a lisztből rántást készítünk. Felöntjük a tejjel és 5dl vízzel. Belerakjuk a leveskockát és 10 percig forraljuk. Elkészítjük a galuskát: a tojást felverjük,sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a sajtot és annyi lisztet, amennyit felvesz. Beleszaggatjuk a levesbe. Ha feljönnek a galuskák a leves tetejére, akkor megszórjuk kaporral és összeforraljuk.

A rántáshoz én vaj helyett olajat használtam, az kevésbé csomósodik össze.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A kapros húsleves sajtgaluskával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook