Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Káposztás zalai falatkák recept

Káposztás zalai falatkák recept

Elkészítési idő 60 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Káposztás zalai falatkák hozzávalói:
40 dkg savanyú káposzta
10 dkg vöröshagyma
2 ek. étolaj
40 dkg szeletelt zalai felvágott
10 dkg reszelt füstölt sajt
2 dl tejföl
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors


A Káposztás zalai falatkák elkészítési módja:
A káposztát átmostam vízzel és apróra vágtam. A megtisztított hagymát felaprítottam és az olajos üvegesre pirítottam. Majd a káposztát hozzáadtam, fűszereztem és megpirítottam. Lefedve puhára pároltam, majd kihűtöttem. A zalai felvágott szeleteket egy-egy evőkanálnyi sült káposztával megtöltöttem és feltekertem. (fogpiszkálóval összetűztem) Étolajjal vékonyan kikent tepsibe fektettem, tejföllel meglocsoltam, reszelt sajttal meghintettem. Forró sütőben addig sütöttem, amíg a sajt a tetejére olvadt.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Húsételek receptjei


A káposztás zalai falatkák elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook