Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Káposztás parasztsaláta recept

Káposztás parasztsaláta recept

A Káposztás parasztsaláta hozzávalói:
30 dkg savanyú káposzta
1 zeller
3 sárgarépa
20 dkg húsos szalonna
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
bors, piros fűszerpaprika, olaj


A Káposztás parasztsaláta elkészítési módja:
A zellert, a sárgarépát vékony hasábokra vágjuk, és jól összekeverjük a káposztával. A szalonnát vékony szeletekre vágjuk, és kevés olajat öntve alá a saját zsírjában kisütjük, majd kiszedjük. A zsiradékban világosra pirítjuk a felkarikázott vöröshagymát. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, és belerakjuk az alaposan kicsavart káposztát. Mérsékelt lángon kb. 10 percig pároljuk. Közben ízlés szerint fűszerezzük borssal, zúzott fokhagymával. Melegen tálaljuk, a tetejére rakjuk a kisütött szalonnaszeleteket. Sárgarépával, petrezselyemzölddel díszíthetjük.

Tálalhatjuk húsok mellé köretként, salátaként, de önálló fogásként, kenyérrel fogyasztva is finom.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A káposztás parasztsaláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook