Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Káposztaleves szilvával recept

Káposztaleves szilvával recept

Elkészítési idő 50 perc

A Káposztaleves szilvával hozzávalói:
60 dkg savanyú káposzta, 50 dkg aszalt szilva (vagy kimagozott friss), 1 db tojás, 1 dl tejfül. Ízlés szerint só. A rántás: zsiradék, liszt, 1 kis fej apróra vágott vöröshagyma, csipetnyi só,fűszerpaprika.


A Káposztaleves szilvával elkészítési módja:
60 dkg savanyú káposztát feltesszük főni a saját levével és annyi vízzel együtt, hogy 5-6 személy számára elegendő mennyiségű legyen. Ha a káposzta puha lett, fél kg megmosott (esetleg mag nélküli) aszalt szilvát teszünk hozzá, s ezzel is főzzük néhány percig. Rántás készítünk 5 dkg zsírból, 5 dkg lisztből 1 fej apróra vágott hagymával, pirospaprikával. A leveshez adva, felforraljuk. 1 tojássárgával és 1 dl tejföllel vagy tejjel behabarjuk, s tálalás előtt még egyszer fölforraljuk a levest


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei

A receptet beküldte: , júl. 25. 06:28
A káposztaleves szilvával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook