Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Káposzta saláta 2 recept

Káposzta saláta 2 recept

A Káposzta saláta 2 hozzávalói:
Hozzávalók:

* 1 kg-os fejes káposzta
* 1 nagy fej vöröshagyma
* só
* 1/2 üveg ecetes torma
* 45 dkg majonéz
* 1 nagy pohár tejföl
* 1 teáskanál porcukor
* 1 evőkanál mustár
* 1 kicsi zeller
* 1 szép nagy alma


A Káposzta saláta 2 elkészítési módja:
Elkészítés: A káposztát és a vöröshagymát lereszeljük (reszelő azon részén, ahol az almát szoktuk). Lesózzuk (én két púpos teáskanál sóval szoktam), 2-3 óráig állni hagyjuk. Szokásos módon tartármártást készítünk: a majonézt, tejfölt, porcukrot, mustárt elkeverjük, hozzáadjuk a fél üveg ecetes tormát (kis üvegesből), a hámozott, lereszelt almát, lereszelt zellert, ezzel is elkeverjük. Végül a kicsavart hagymás káposztát is belekeverjük. Megjegyzés: Sült és főtt húsok mellé ajánlom. Nagyon-nagyon finom. Hamar megvan, csak a káposztának kell állnia 2-3 órát. Senki ne féljen a zellertől, egyáltalán nem érződik ki.

Igen, nekem is az a véleményem, hogy nem kell kicsavarni a besózott káposztát, mert értékes
anyagokat öntünk ki a levével. Én az uborka salátánál is enyhén sózok, állni hagyom, de nem
nyomkodom ki a levét.
Egyébként ez a recept csodálatos. Ugyanígy savanyított káposztából is készíthető.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A káposzta saláta 2 elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook