Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Káplán krémes recept

Káplán krémes recept

A Káplán krémes hozzávalói:
30 dkg liszt
1 tojás sárgája
5 dkg porcukor
5 dkg vaj
1 1/2 dkg szalalkáli
1 dl langyos tej

Krém:

3 tojás sárgája
20 dkg porcukor
fél liter tej
4 dkg liszt
1 cs. van.cukor
5 dkg vaj
3 tojás habja


A Káplán krémes elkészítési módja:
A tésztához valókat összeállítjuk a tejben feloldott szalalkálival, s 3 lapot nyújtunk. A közepes méretű tepsi tetején,sütőpapíron kisütjük őket --hamar sül. Krém: A tojások sárgáit kikeverjük a cukorral,hozzáadjuk a lisztet, s simára kavarjuk. Felöntjük a felforralt tejjel, s sűrűre főzzük. Még melegen belekeverjük a vajat,s óvatosan, hogy ne törjön, a kemény tojáshabot. Megtöltjük a lapokat,tetejét vaníliás porcukorral szórjuk, másnap szeleteljük. Cukor helyett csokimáz is kerülhet rá. Nagyon finom, és könnyű süti!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A káplán krémes elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook