Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Savanyúságok receptjei » Kannás savanyú télire recept

Kannás savanyú télire recept

Elkészítési idő 30 perc
Zsírtartalom nincs
Szénhidráttartalom minimális

A Kannás savanyú télire hozzávalói:
10liter víz
20evőkanál só
1kg12dkg cukor
1.5 liter20%-os ecet
3evőkanál NA Benzolát
1 evőkanál borkénpor
fűszerek tetszés szerint.
/egész bors, babérlevél, mustármag,kapor/


A Kannás savanyú télire elkészítési módja:
A vizet a sóval,cukorral,ecettel felforralom, ha kihült beleteszem a többi hozzávalót.Ezt a lémennyiséget két 10 literes műanyagvödörbe osztom el.Ahogy érnek a kertben a zöldségek, olyan sorrendben meggyalulva teszem a lébe.Sózni már nem kell.A vegyes savanyúhoz uborkát, hagymát, káposztát, sárgarépát, paprikát, zöldparadicsomot, karfiolt lehet tenni.

Fontos, hogy a vödörnek teteje legyen, és hűvös helyre rakjuk.Ha tele van a kanna, kb.másfél hónapig nem használunk belőle, hogy az ízek jól összeérjenek.Aki nem szereti hogy ropog a bors a foga alatt kis vászozacskóba téve bele is lehet
ógatni a lébe, így az íze megmarad, de nem zavar.
Próbáljátok ki, jó étvágyat hozzá!

Kategória: Savanyúságok receptjei

A receptet beküldte: , 2008. júl. 24. 18:05

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook