Kandírozott már valaki házilag? Hogyan kell? (tudásbázis kérdés)
Találtam egy receptet ,majd írja meg valaki légyszi ha kipróbálta:)))
Kandírozott gyümölcsök
Hozzávalók: 45 dkg bármilyen friss vagy mélyhűtött gyümölcs vagy aprított, hámozott gyömbér, 3 dl víz, 67 dkg nádcukor
A gyümölcsöt/gyömbérgyökeret valamint a vizet tedd egy lábosba, és főzd addig, míg a gyümölcs üvegessé válik. Egy lyukacsos merítőkanállal vedd ki a gyümölcsöt a vízből, és tedd egy tepsibe. Oldj fel 17,5 dkg cukrot a vízben. A keletkezett szirupot öntsd a gyümölcsökre, fedd le, és hagyd állni 24 órán át. A második napon öntsd le a szirupot a gyümölcsről egy lábosba, adj hozzá 5 dkg cukrot, és melegítsd addig, amíg felolvad. Öntsd rá a gyümölcsre, fedd le, és pihentesd 24 órán át. Ezt a műveletsort ismételgesd egészen a nyolcadik napig, amikor is a maradék cukrot old fel a szirupban, fedd le, és hagyd állni két napig. A tizedik napon a gyümölcsöket helyezd egy rácsra, tegyél alá zsírpapírt, és meleg helyen hagyd megszáradni.
Lehet, hogy az a baj!!!
Amit nem használok fel tupiba teszem és légmentesen lezárom. Nekem nem kemény!!!!
Kati!
Neked ilyenkor nem száradt ki, nekem beton kemény lett,bár nagyon finom, de csak erős fogakkal lehetett elropogtatni. Most vettem észre hogy én csak pár órára áztattam be, te pedig napokra. Lehet hogy ez a nyitja?
Szia!
Én narancshéjat szoktam kandírozni. Cikkekre vágom a narancshéjat. Egy tálba teszem, annyi vízzel hogy befedje. Teszek rá egy csészealjat, hogy lenyomja a vízbe. Mindennap 2x cserélem rajta a vizet. 5 napig áztatom. Utána a narancshéjáról a fehér részt, teljesen levágom. A natur héjat, nagyon pici kockákra darabolom, lemérem. Ugyanannyi súlyú cukorral üvegesre dinsztelem és kész is:))
Kicsit macerás, de egyszerre többet csinálok és sokáig elég.
Tudom, tudom, a google jóbarát. :D
Már néztem ott is, de hátha valaki egyszerűbb módszert használt.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan kell házilag zsemlemorzsát készíteni? Mivel lehet megdarálni?
- Hogyan kell tortillát készíteni házilag?
- Tudja valaki, hogyan kell készíteni teljes kiőrlésű lisztből zsömlét vagy kiflit házilag sütőben?
- Tudna valaki ötletet adni ahhoz, hogy hogyan kell a műszempillát otthon, házilag felrakni, lehetőleg úgy, hogy fenn is maradjon?
- Tudja valaki, hogy hogyan kell házilag füstült, főtt császárszalonnát készíteni?
- Meg tudná valaki mondani, hogy a házilag sütött zsömlét hány fokon kell/lehet sütni?