Főoldal » Receptek » Köretek receptjei » Kanári krumpli recept

Kanári krumpli recept

A Kanári krumpli hozzávalói:
apro uj krumpli
tengeri só (vagy bármilyen, de hasznos ezt enni mindig)
egy pici vaj


A Kanári krumpli elkészítési módja:
tengeri sós vizben felteszem a nagyon pici krumplikat, sok sót kell beletenni, mert már mással nem füszerezzük. amikor megfőtt, betolom a sütőbe, előtte vajat reszelek rá. kb. 15 percig sütöm amig a héja nem ráncosodik.

a Kanári szigeteken 7x ültetik és 7x szedik a krumplit, igy mindig van uj krumplijuk, ezért lehet nemzeti étek ez az étel.
héjastól eszik, vagy csak főve, vagy főve-sütve.
különböző szószokkal izesiti még - paprika szósz, fokhagymaszósz, vagy bármi amit itthon is meg tudunk csinálni, sajt vagy besamell mártás.
tényleg finom


Kategória: Köretek receptjei


A kanári krumpli elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook