Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Kanapé/szövetes felületek tisztán tartása fórum

Kanapé/szövetes felületek tisztán tartása (tudásbázis kérdés)


21. Guruljka (válaszként erre: 20. - Semleges)
2020. júl. 13. 14:59
Azt nem tudom, mert nem is érdekelt, csak már akkor sem tetszett a szaga.
20. semleges (válaszként erre: 19. - Guruljka)
2020. júl. 13. 14:57
És nem volt jó?
19. Guruljka (válaszként erre: 18. - Semleges)
2020. júl. 12. 21:48
Próbálta anyám éppen eleget.
18. semleges (válaszként erre: 15. - Guruljka)
2020. júl. 12. 21:08
Lehet, egyébként nem rossz az. Próbáld ki majd egyszer.
17. Guruljka (válaszként erre: 16. - Sziszi0528)
2020. júl. 12. 20:28

Még ezt találtam:

[link]

2020. júl. 12. 17:29

Köszönöm szépen a hozzászólásokat!


Huzatot nem nagyon akarok rá venni, mert pont a színe és anyaga miatt választottam ezt a fazont, galambszürkének írnám le, nem sötét és nem is világos, rövidszálas kanapé, úgy próbáltam vásárolni, hogy már belekalkuláltam a gyerekeket is. Igazából nagy gáz nincs vele, mert amint írtam is ahhoz vannak szokva a kezdetektől, hogy konyhában van evészet-ivászat, meg nasizás is, csak azért néha rámegy 1-1 apróbb folt (pl nem mostam meg rendesen a kezét, mert nem vettem észre és onnan kerül rá, de ezek az esetek ritkák). Én inkább a felfrissítésen gondolkoztam, hogy mivel is lehetne, de szemezgetek az ötletekből, köszönöm!

15. Guruljka (válaszként erre: 12. - Semleges)
2020. júl. 12. 15:01
Meg, gondolom, szerette az ecetszagot.
14. Guruljka (válaszként erre: 11. - Amaunet)
2020. júl. 12. 15:01

Igen, olyan is van, aki a konyhai edényt hozza nap mint nap új állapotba, és nem esik neki a fém súrolóval, mert az karcolja.

Ha új kanapét választanék, ellenálló anyagút vennék, és nagyjából szorongás nélkül használnám a saját huzatában. Nem zavarna pár folt. Huzatot akkor tennék fel rá esetleg, ha kitüntető társaságot várnék, de szerencsére ilyen nem fordul elő. Aki rossz néven venné tőlem a világmindenséggel szemben, hogy kávéfoltos a kanapém, az a kapun sem jön be, mert félti a ruháját a kutyaszőrtől.


Persze még sosem kerültem olyan helyzetbe, hogy 3-5 százezres kanapé vásárlásán gondolkodjam.


De ha már a kérdező a bármilyen árfekvésű kanapéját szeretné a gyerekei ténykedései okozta foltoktól megvédeni, akkor hasznos lehet egy akár olcsóbb huzat is. A kanapé fazonjától függően, akár egy megfelelő méretű, simán ráterített takaró is, amit a gyerekek távollétében le lehet venni.

Az átható szagú tisztító habokat is inkább akkor használnám, ha pl. a gyerekek máshol töltik a hétvégét. Nem csak az erős illat miatt, de azért is, mert ha még nem száradt meg a szöveten és úgy porszívózzuk ki (mert a gyerekek miatt sietni kell), akkor kevésbé tudja kifejteni a hatását.

13. Guruljka (válaszként erre: 10. - Amaunet)
2020. júl. 12. 14:45
Megnéztem egy tisztító gép 24 órás bérlését, az 8 ezer volt.
2020. júl. 12. 12:48
Próbáld meg az ecetes vizet. Fertőtlenít is jó illatot kölcsönöz és a színeket is frissíti. Kolléganőm csinálta ezekkel és mindig elégedett volt.
11. Amaunet (válaszként erre: 7. - Guruljka)
2020. júl. 12. 11:15

Igen, a kanapét (ha vennék), akkor a mérete, formája, minősége, kivitele alapján venném. Sokadik szempont lenne a színe, de a kárpitanyaga már nem.


Általában mindenki takarja a kanapéját, nem használja "direktben" a felületét, kíméli az új bútorát, próbálja megőrizni minél tovább az eredeti állapotában.

Sok eleve úgy van kiképezve, hogy levehető és mosható legyen a kárpit vagy huzat.

Egy 3-5 százezres kanapénál jó, ha az ember vesz még mellé 20 ezerért cserélhető huzatot és nem az eredetit koptatja a mosással.

Könnyebb ezeket cserélni, mint a kanapét, amit időközben megszeretünk, mert már "kiültük", ott esik jól elnyúlni, onnan jó tévézni.

10. Amaunet (válaszként erre: 6. - Guruljka)
2020. júl. 12. 11:04

Ezt nem szokás havonta kibérelni és évente az a cca. 3000 Ft belefér, hogy hatékonyabban, mélyebben legyen tisztítva a kanapé. És 1 nap alatt ki lehet a nagyobb szőnyegeket is tisztítani.


Nem tudom más hogyan csinálja, egy lehetőséget írtam.

Praktikusabb, gyorsabb és derékkímélőbb megoldás a kézi mosogatásnál.

9. Guruljka (válaszként erre: 8. - Fat Black Pussycat)
2020. júl. 11. 22:05

Ha le van takarva, akkor az egész le van takarva, nem? Gyakorlatilag másik huzat van rajta, épp csak levehető és mosható.

Ettől még az egész kopik és használódik.

8. Fat Black Pussycat (válaszként erre: 7. - Guruljka)
2020. júl. 11. 20:57

Az előnye, hogy az alatt a 20 év alatt a látott, és használt felület nem retkes és ronda. Szerintem nem hülyeség.


A sogornomek (aki iszonyatosan pucera mániás volt) fehér, rögzített huzatos kanapét vettek a két betervezett gyerek előtt. Volt is sírás-rivas, rendszabajozas meg orditas, mert még a víz folt is meglátszott rajta. Nem árt, ha valaki számol az ilyesmivel.

7. Guruljka (válaszként erre: 5. - Amaunet)
2020. júl. 11. 20:36

Bocs, de sehogysem értem.

Ha folyton takarod a kanapét, akkor jó esetben 20 év műlva lehet egy vadiújnak látszó darabod, itt-ott kitérdelt rugókkal és széteső korpusszal.

Ennek akkor lenne értelme, ha a kanapét formára, kivitelre veszed, a színe és a kárpitja mindegy, úgyis takarva lesz.

Az őszi/tavaszi hangulat talán szokás kérdése, én idebent az állandóságot szeretem. De tudom, vannak sokan, akik évente legalább egyszer át is rendezik a lakást.

6. Guruljka (válaszként erre: 5. - Amaunet)
2020. júl. 11. 18:49

Egy kárpittisztító gép kölcsönzési díjából elég sok más tisztítószert lehet venni.

Mi nemrég vettünk vanish kárpittisztítót állatszőrök és szagok ellen. A helyi boltban is elérhető volt, a hatása pedig remek.

Az illata kissé erős, és egy napig hagytuk száradni, emiatt kisgyerekek mellé talán kevésbé lehet ajánlani. Miután viszont alaposan kiporszívóztam, csökkent ez az illat, és a kanapé tiszta lett.

Én ezt követően takartam le.

Régi darab ez a kanapé, ezért a színtartóssággal nem is foglalkoztam. No meg már olyan, hogy bármivel ha letakarom, máris jobban néz ki.

2020. júl. 11. 09:45

Kikölcsönöznék egy kárpittisztító gépet.


Varratnék vagy keresnék mosható huzatot a kanapéra. Olyat, amelyik az esetleg kiboruló folyadékot nem engedi eljutni magához a kanapéhoz. Tartanék ezekből legalább kettőt, különböző színekben, hogy tavasszal, ősszel más hangulatot adjon a lakásnak.

2020. júl. 11. 08:58

Bármilyen folyékony tisztítószer, vízzel felhabosítva, csak azt kell kipróbálni, hogy a szövet engedi-e a színét, vagy megmarad.

A legtöbb kárpitozott bútor aljára szoktak gyárilag egy tenyérnyi szövet-darabot tűzni, ha valahol kiszakad, legyen pótlás. Abból vágj le egy kis db-ot, azon próbáld ki a tisztítószert, ha nem vitte ki a színét, akkor oké. Ha túl erős, keress gyengébbet. A habot szivaccsal szoktuk rávinni, és egy kicsit átdörzsöljük, majd második sorral tiszta vízbe mártott szivaccsal áttöröljük... azért nem kell hogy nagyon vizes legyen, soká szárad.

Ha nem adtak vele tartalék-szövetet, akkor kevésbé látszódó helyen próbáld.

2020. júl. 11. 08:53
Domol csodaszivacs! Rossmannban kapható, én azzal tisztítottam!
2020. júl. 11. 08:29

Szia!


Létezik szőnyeg- és kárpittisztító hab.


Olyat még nem próbáltál?

2020. júl. 11. 07:08

Sziasztok!


Abban kérném a segítségeteket, hogy szerintetek szövethuzatos kanapét mivel a legjobb kitisztítani? Tudom, néha nem ártana nedves-száraz porszívó, de nekem nincs ilyenem itthon. 2 kicsi lányom van és bár mindig a konyhában eszünk, soha nem hozhatnak be kaját a szobába, de azért csak keletkezik rajta 1-2 folt idővel, plusz azért szeretném gyakran felfrissíteni, de nem tudom mivel érdemes. A díszpárnákat mosógépben mosom és utána szárítógépben jó pufisra duzzad és illatos lesz, az ülőfelületet pedig úgy szoktam, hogy Ajaxot forró vízben felhabosítok és körömkefére teszek csak magából a habból és azzal dörzsölöm át. Valami jobb módszert nem tudtok esetleg?


Válaszokat előre is köszönöm!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook