Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Kalács (alap tészta) recept

Kalács (alap tészta) recept

A Kalács (alap tészta) hozzávalói:
35 dkg liszt
1 nagyobb tojás vagy 2 sárgája
8 dkg cukor
1 vanilia cukor
8 dkg vaj
2 dl tej
1 szárított élesztő
1 citrom héja csipet só
1 tojás sárgája a tetejét kenni


A Kalács (alap tészta) elkészítési módja:
A tejet mikróban meglangyosítom. Egy bögrébe beleöntöm a szárított élesztőt, teszek hozzá egy kiskanál cukrot és kb. 1 dl tejjel felöntöm. Elkavarom, állni hagyom hogy kicsit felhabosodjon. Közben kimérem a lisztet, cukrot, megolvasztom a vajat, jól megmosom a citromot és lereszelem a héját. Az összes hozzávalót egy nagy keverőtálba teszem és konyhai mixerrel bedagasztom. Előbb lassú, majd gyorsabb fokozaton összesen 6-8 percig dagasztom. Letakarom konyharuhával, majd meleg helyen 45 percig kelni hagyom. Kivajazott, kilisztezett formába töltöm és újabb fél órát kelesztem meleg helyen. A tetejét lekenem 1 tojás sárgájával, esetleg mákkal vagy mandulával díszítem.

2 kisebb kalács lesz belőle.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A kalács (alap tészta) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook