Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Kakas vágásra készülök fórum

Kakas vágásra készülök (beszélgetős fórum)


szept. 25. 06:45

Négy napja indult a fórum, szerintem azóta már meg is ették.

Azt azért jó lenne tudni, hogyan sikerült a levágás, felpucolás??

29. bozsu55 (válaszként erre: 1. - Krajecz Nóra)
szept. 24. 16:37

Gondolom ha csirkenevelésben sem voltál jártas, és megnőttek.

Kaptál ilyen olyan infókat, kérj meg egy szomszédot(valakit)aki segít vagy asszisztált. Tény hogy nem kivitelezhetetlen munka,aki enni akar és nincs más verziója megcsinálja.. Undorító? Miért? Laborba székleteket vizeletet vizsgálni mivel kellemesebb?

Belejösz mint kiskutya az ugatásba-ez egy mondás.

28. Napsugár8 (válaszként erre: 26. - Tumbo)
szept. 23. 06:31

Könnyen beszél az, aki nem dadog.

Ne ítélj addig, amíg végig nem jártad azt az utat, amelyiket éppen kritizálod.

27. Fat Black Pussycat (válaszként erre: 1. - Krajecz Nóra)
szept. 22. 21:32

Kepes vagy megolni egy allatot, es latni a szenvedeset?

Ha igen, google a baratod. De egyetertek azokkal, akik azt irtak, nezd meg eloben.


En kiesett fiokat oltem meg eletem soran. Lattuk kiesni, es vergodott toll nelkul. Mindenki ugy sajnalta, de senki nem lepett.En becsaptam egy zacskoba, es egy kovel szetzuztam a fejet. Nem szenvedett tovabb.

Roppant kegyetlennek titulaltak, mert megoltem egy kisallatot. A sajnalkozasuk elveszett.

Visszakerdezve mast mondtak, "persze, hogy lattam, nem akartam, hogy szenvedjen", akkor mi? Hazaviszed, vagy min a valasz?

Puhapocs az osszes ilyen. Ez innentol 1000000%-ra lehet tudni, hogy semmiben nem szamithatsz ra.

Igenis egy kukka koszonomot vartam volna, hogy en vegeztem el a piszkos melot.

26. tumbo (válaszként erre: 25. - Napsugár8)
szept. 22. 12:46
hát persze,mindenki maga tudja,mit bír.
25. Napsugár8 (válaszként erre: 23. - Tumbo)
szept. 22. 11:27
Megtette ő, amit őneki meg kellett tennie. Fél gyomorral, fél tüdővel kőművesként napi 8 órában. (Háború után) Amikor a kakast levágatta velem, utána még kb. 4 évet élt.
24. tumbo (válaszként erre: 14. - Alessandro)
szept. 22. 09:17
én nem tudom hogy vágták le,mert a tett helyszínéről messzire futottam.a vér megsütését már én csináltam.az biztos először a lábánál kell kezdeni,mert utána már csak az isten szedi le.hogy szerettem a szép tiszta lábat a levesben.de pucoltam már fácánt,szárazon tépve a tollait.egy kolléganőm mondta ő kupán vágja a nyulat,aztán kifejti a bundájából.inkább sose egyek.ki írta,milyen aranyos az a fehér nyúl,de milyen finom vadasnak,szalvétagombóccal.
23. tumbo (válaszként erre: 21. - Napsugár8)
szept. 22. 09:10
pedig ő is elvághatta volna.egy férfi csak könnyebben megcsinálja.
22. Napsugár8 (válaszként erre: 19. - PöttyösPanka)
szept. 22. 08:26
Nálunk a pulykának vágta le édesanyám a fejét, pechjére én fogtam a lábát. Rugott egy nagyot és kiugrott a kezemből... no attól kezdve közel 20 évig nem ettem meg a pulykát...
21. Napsugár8 (válaszként erre: 18. - Tumbo)
szept. 22. 08:25
Kb. 12 éves voltam, amikor édesanyám hazahozott a piacról egy pár kakast, de már nem érkezett felpucolni, mennie kellett műszakba. Édesapám megkérdezte tőlem: mire vársz, mit halogatod, ott vannak, pucold fel őket! Pedig korábban sohasem csináltam egyedül. De édesapámnak nem volt szabad ellentmondani, nagyon szigorú volt velünk. Akkor vágtam el először a nyakát.
20. Orsi2017 (válaszként erre: 19. - PöttyösPanka)
szept. 22. 07:46
Anyám
szept. 21. 20:12
Én olyat is láttam, hogy a fejét elvágták baltával.
18. tumbo (válaszként erre: 15. - Amaunet)
szept. 21. 19:47
pedig nem egy nagy dolog.ha valaki elvágja a nyakát,attól kezdve a többit megcsinálom már egész fiatal koromtól,persze már nincs csirkénk.a halat is mindig én bontottam,csak valaki csapja agyon.
17. f8db0709b8 (válaszként erre: 15. - Amaunet)
szept. 21. 19:07

Igen.

Epe mindig egyben maradt.

16. 0adc8842b1 (válaszként erre: 1. - Krajecz Nóra)
szept. 21. 18:48
Szép hétvégét. Nálunk semmi láb, meg szárnykötözés nincs. Megfogod a kakast és a rendesen összecsukott szárnyaival két oldalról a lábad-térded közé szorítod, fogod a fejét hátrahajtva és valóban jó éles késsel elvágod a nyakát. Ha nem éles a kés te is kínlódsz, mert a tollakon keresztül nehezebb. Valóban ha nagyon tollas a nyaka, egy kicsit le kell tépni a vágásnál. A víz forrjon amikor végzel és a lábát kell megfogni és a fejével lefelé belenyomni a forróvízbe teljesen. 2-3 már nem forrásban lévő víz és utána könnyen lehet letépni a tollakat.
15. Amaunet (válaszként erre: 11. - F8db0709b8)
szept. 21. 18:38

Ügyes!

És bontottad is?


Sógornőm nem tud (nem akar) bontani. Ha egész csirkét kaptak az öcsém mindig áthozta hozzám.:)

szept. 21. 18:18
Látom van itt ilyen is és olyan tanács is. Egyet senki sem említett, hogy a nyakat oldalról kell elvágni, mert ha a gégéjét elvágod, akkor a gyomortartalma is kifolyik. Ez persze akkor érdekes, ha fel akarjátok fogni a baromfi vérét egy tálkában. Abból van a legfinomabb reggeli, a sült vér, amit egy kis hagymás pörköltalapon kell megsütni, esetleg pár darab étkezési paprika hozzásütésével. Sajnos gyerekkorom óta nem ettem olyan finomat, mint amit a nagyi készített baromfivágásokkor. A liba és a kacsa vére is isteni megsütve. Én fogtam mindig a baromfi lábait a nagyi meg a szárnyait és előtte egy kicsit leszokta tépkedni a nyaktollát is, ahol elvágja. A forró vizet egyből ki kell vinni az udvarba, ahol a vágás történik. Valóban a lábaival kell kezdeni a forrázást egy-két percig. A nagyi megszokta próbálni egy helyen, hogy lejön-e a bőr a lábáról és ha már lejött, akkor következett a tollas részének a forrázása. Ott is megszokta próbálni, hogy szépen lehet-e már a tollakat leszedni róla és akkor már ki lehetett venni a vízből egy odakészített hokedlire. Utána egyből elkezdte leszedni a tollakat róluk. De én is javaslom, hogy előbb segítsél és nézzed a technikát egy olyan embertől, aki csinált már ilyet. Esetleg utána te csináld a vágást és ő segítsen neked egy másik baromfinál.
13. Napsugár8 (válaszként erre: 11. - F8db0709b8)
szept. 21. 18:09
😂😂😂
12. globus (válaszként erre: 11. - F8db0709b8)
szept. 21. 17:47

Ügyes vagy!

Én falusi voltam, de eddig még megúsztam. Mindig akadt, aki megcsinálta helyettem.

szept. 21. 17:44

Én idén tyúkot vágtam először életemben..videot néztem sokat,meg elmagyarázták mit hogy.Simán ment.

Sajnos idén elcsesztük a tyúkállományt,igaz most próbáltuk először,de 26-ot vágtam le összesen háromszori nekifutásra,rohadt büszke voltam magamra,hogy panelszökevényként hányás nélkül megúsztam🤣

10. Amaunet (válaszként erre: 5. - Enissa)
szept. 21. 16:02

Igen, így tanultam én is.:)


A forró vízbe sem jó sokáig tartani, mert a tollal együtt jöhet a bőre is.

szept. 21. 14:49

Szerintem ehhez nagyon erős elhatározás kell első alkalommal. Én képtelen lennék rá. Anyukám tart csibét, de neki is szomszéd vágja le, mert nem képes megtenni a vágást, csak a pucolást.


Valaki biztos tud segíteni neked is a környéken.

8. Napsugár8 (válaszként erre: 5. - Enissa)
szept. 21. 14:42
Igen, ezért kell a jó éles kés, és a határozott mozdulat, hogy minél rövidebb ideig szenvedjen. Aki erre nincs felkészülve, az hozzá se kezdjen, mert csak feleslegesen fog szenvedni az a jószág.
7. Enissa (válaszként erre: 1. - Krajecz Nóra)
szept. 21. 14:41
Én is azt javasolom nézz meg élőben egy vágást, kérj meg szomszédot, ismerőst az első vágásra.
6. Napsugár8 (válaszként erre: 4. - Bnedora)
szept. 21. 14:40

Valóban nem egy szívderítő dolog, másrészt ha lehet, célszerű a szabadban, vagy egy u.n. alsó épületben csinálni, mert nem igazán lehet illatok és locsi-pocsi nélkül túl lenni rajta.

Én is még akkor tanultam meg, amikor a bolti felpucolt, előkészített baromfi a mesében sem volt és ugye csirkét, kakast egyéb szárnyast akkor is ettünk.

5. Enissa (válaszként erre: 3. - Napsugár8)
szept. 21. 14:39

Nagymamám is így csinálta, lábait összekötötte, de a szárnyát nem.

A lábaira is a szárnyára rálépett, annyira, hogy ne tudjon elficánkolni, aztán az általad említett módon hátra hajlította a fejét, pér tollat letépett a nyakáról és kivéreztette.


Lobogó vízbe tette, és gyorsan pikk-pakk leszedte a tollát.


Sosem ettem belőle, mert az orromban volt a szaga, na meg a csirke haláltusája. :/

4. bnedora (válaszként erre: 1. - Krajecz Nóra)
szept. 21. 14:35
Szerintem előbb nézz végig élőben hogyan kell csinálni. Én egyszer, muszájból csináltam ilyet, de soha többé nem vállalkoznék rá.
3. Napsugár8 (válaszként erre: 1. - Krajecz Nóra)
szept. 21. 14:26

Ha nincs a közelben idős nénike, aki már csinált ilyet, talán a videó is segít. Kösd össze a lábát, egy másik madzaggal a szárnya tövét, ezt hagyd olyan bőre, hogy a négy ujjaddal bele tudj kapaszkodni, és a hüvelykujjad a fejét hátrahajtva meg tudd tartani.

Minél élesebb a késed, annál gyorsabb, és hatásosabb. Lobogó forró víz kell, és először a lábait dugd bele, majd úgy a többi részt, hogy a pogánybőrt a lábáról is le tudd húzni.

2. 8f933f8ebf (válaszként erre: 1. - Krajecz Nóra)
szept. 21. 14:02
Youtube lesz a barátod.Sok videó van fent.
szept. 21. 13:57
Nyáron vásároltam 30 kiscsirkét, de sajnos a kakasok sokkal többen vannak mint a tyúkok, és állandóan verekednek ütik egymást. Le kellene vágni belőlük de még nem csináltam ilyet. Ki milyen módszerrel vágja le a baromfikat, hogy gyors és kíméletes legyen? Milyen forró vízbe kell kopasztani? Stb.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook