Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Kakaós piskótatekercs kókuszos krémmel recept

Kakaós piskótatekercs kókuszos krémmel recept

A Kakaós piskótatekercs kókuszos krémmel hozzávalói:
10 dkg liszt
2,5 dkg holland kakaópor (cukrozatlan)
12,5 dkg porcukor
4 nagyobb tojás
1 tk vanília aroma
2 ek forró víz

Kókuszos krém:

5 dkg kókuszreszelék
1 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
2,5 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg porcukor
20 dkg vaj


A Kakaós piskótatekercs kókuszos krémmel elkészítési módja:
Piskóta készítése: A sütőt melegítsük elő 170 fokra. A porcukrot az egész tojásokkal robotgép segítségével keverjük ki jó habosra. Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a vanília aromát, majd kanalanként a forró vizet, és jól keverjük el. A kakaóport keverjük el a liszttel, és szitáljuk bele a tojásos masszába. Egy fakanállal óvatosan keverjük össze. Egy gáztepsit (37 x 33 cm) fedjünk be sütőpapírral, és a tésztát egyenletesen simítsuk el benne. A közben felmelegedett sütőbe téve 10-15 perc alatt süssük készre. (Én 160 fokon, légkeveréses módban sütöttem.) A sütőből kivéve fordítsuk át egy enyhén lisztezett sütőpapírra. 1-2 percet hagyjuk hűlni, majd óvatosan vegyük le az aljáról a másik sütőpapírt. Fedjük be nedves (bevizezett, majd teljesen kicsavart) konyharuhával a piskótát, és így hagyjuk teljesen kihűlni. Amikor a piskóta már csak langyos, távolítsuk el a konyharuhát, és a sütőpapír segítségével tekerjük fel a piskótát. Feltekerve hagyjuk teljesen kihűlni. Amíg hűl, készítsük el a tölteléket. Krém készítése: A pudingport kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a vaníliás cukrot, és felöntjük a maradék tejjel. Lassú tűzön folyamatos kevergetés mellett főzzük sűrűre, majd hagyjuk teljesen kihűlni. A porcukrot keverjük habosra a szoba hőmérsékletű vajjal. Apránként adjuk hozzá a teljesen kihűlt pudingot, és folyamatos keverés mellett keverjük nagyon jól össze. Összeállítás: Ha a piskóta már teljesen kihűlt, óvatosan tekerjük ki, kenjük meg a kókuszos krém több, mint felével, és tekerjük vissza. A megmaradt krémmel vonjuk be kívülről. 1-2 órát pihentessük hideg helyen (hűtő), majd gőz felett megolvasztott csokoládéval csurgassuk meg.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A kakaós piskótatekercs kókuszos krémmel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook