Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Kacsasült narancsszósszal, almakompóttal és hagymás krumplival recept

Kacsasült narancsszósszal, almakompóttal és hagymás krumplival recept

A Kacsasült narancsszósszal, almakompóttal és hagymás krumplival hozzávalói:
1 egész kacsa
3 dl száraz bor
2 db alma
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
1/2 citrom
kakukkfű
majoranna,
1 dl szójaszósz

1 ujjnyi reszelt gyömbér
1 darabka egész fahéj
5 szem egész szegfűszeg
0,5 dl olívaolaj
A hagymás krumplihoz:
2 kg krumpli

2 dl
tejföl
1 fej hagyma
A narancsszószhoz:
3 narancs leve
pecsenyelé és 0,5 dl bor
1 evőkanál cukor
1 kávéskanál őrölt fahéj
1/2 kávéskanál őrölt gyömbér
1 narancs héja vékony csíkra vágott héja

Az almakompóthoz:
3 db alma (megpucolva, kockára vágva)
kevés cukor
őrölt fahéj
őrölt szegfűszeg
1/2 citrom leve és héja


A Kacsasült narancsszósszal, almakompóttal és hagymás krumplival elkészítési módja:
A kacsát megmossuk, feldaraboljuk (a farhátat később levesbe teszem), és az alábbi öntetbe forgatjuk: szójaszósz, só, citromleve, reszelt gyömbér. Ezután tepsibe tesszük, és megfűszerezzük mindkét oldalát majoránnával és kakukkfűvel. A hagymát, a fokhagymát és a 2 almát lereszeljük kicsi lyukú reszelőn, és ezt a pépes keveréket is a kacsadarabokra kenjük. Aláöntünk 2-3 dl bort, beledobjuk a citromhéját, lefedjük alufóliával, majd 200 fokos sütőben 2 órát sütjük. Ezután levesszük a fóliát, visszavesszük a hőmérsékletet 155 fokra, és infrán, légkeverésen tovább pirítjuk kb. 20 percig. Készen van. A hagymás krumplihoz a krumplit héjában megfőzzük, megpucoljuk, kockákra vágjuk, a hagymát apróra vágjuk, olajon megdinszteljük, ehhez keverjük a krumplikockákat, sózzuk, és a tejföllel bekeverjük. A narancsszószhoz 3 narancs levét kifacsarjuk (a rostja is mehet bele), 1 evőkanál cukrot karamellizálunk, bele a narancslé, 1 narancs héját zöldségpucolóval levágjuk, 1-2 mm-es csíkokra vágjuk és mehet a cukros narancslébe, majd fűszerezzük (őrölt fahéj, őröl gyömbér, só), kb. 1 dl pecsenyelevelet és fél dl bort öntünk hozzá, és lassú tűzön besűrítjük. Kb fél óra, és készen van. Az almakompóthoz az almát a fűszerekkel, a citrom héjával és levével, a cukorral és kis vízzel megpároljuk. Végül a kacsasültet a hagymás krumplival, a kompóttal és a narancsszósszal tálaljuk. Ekesandi


Kategória: Húsételek receptjei


A kacsasült narancsszósszal, almakompóttal és hagymás krumplival elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook