Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Kacsamell saláta recept

Kacsamell saláta recept

Elkészítési idő 45 perc

A Kacsamell saláta hozzávalói:
1 kicsontozott, bőrös kacsamell (40 dkg)
1 kávéskanál őrölt gyömbér
2 evőkanál olaj
1 evőkanál margarin
25 dkg ribizli
1 kis sárgadinnye (25-30 dkg)
15-20 vegyes tépősaláta-levélke
1 kis csokor petrezselyem

Az öntethez:
4 evőkanál balzsamecet
2 evőkanál almaecet
6 evőkanál olívaolaj


Kacsamell saláta

A Kacsamell saláta elkészítési módja:
A két fél kacsamellet leöblítjük, szárazra törölgetjük, bőrüket késheggyel bekockázzuk, bőr nélküli felüket bedörzsöljük sóval, (frissen) őrölt borssal és gyömbérrel. Az olajat és a margarint felforrósítjuk, bőrös felükkel lefelé beletesszük a melleket, hirtelen megkapatjuk, majd mérsékeljük a tüzet, és fedő nélkül 8 percig sütjük. Megfordítjuk, további 4 percig sütjük, aztán kiemeljük őket a zsiradékból, és tányérra téve hagyjuk kihűlni. Közben a ribizlit szűrőtálba tesszük, leöblítjük, konyharuhával felitatjuk róla a vizet, villával lefejtjük a szárakról a szemeket. A dinnyét megmossuk, félbevágjuk, magjait eltávolítjuk, húsából karalábévájóval golyócskákat formálunk (vagy apró kockákra vágjuk). A dinnyehéjban maradt gyümölcshúst kivájjuk, összeturmixoljuk. A tépősalátát és a petrezselymet megmossuk, kicentrifugázzuk, a salátát falatnyi darabkákra tépkedjük. A petrezselyemlevélkéket lecsipkedjük a szárukról, néhányat félreteszünk a díszítéshez, a többit a salátákhoz adjuk. A kacsamellekről lefejtjük a bőrt, hajszálvékonyan felszeleteljük, majd a dinnyével és a ribizlivel együtt lazán a salátához keverjük, nem túl mély tálra halmozzuk. Az öntethez összekeverjük a balzsam- és almaecetet a dinnyepéppel, ízlés szerint sóval és (frissen) őrölt borssal, majd apránként beledolgozzuk az olajat, és a látvány kedvéért csak tálaláskor, az asztalnál adjuk-keverjük a salátához.Fogyasztásig hidegen tartjuk.

Önálló fogásként, kivételes alkalmakra, elegáns előételként is kínálhatjuk.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A kacsamell saláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook