Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Kacsamell hagymasalátával recept

Kacsamell hagymasalátával recept

A Kacsamell hagymasalátával hozzávalói:
A kacsamellhez

2 közepes db kacsamell
5 ek olívaolaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

A salátához

2 közepes fej vöröshagyma
2 közepes fej lila hagyma
5 közepes db újhagyma
3 gerezd fokhagyma
1 közepes fej fejessaláta
1 teáskanál balzsamecet
1 ek olívaolaj
1 teáskanál barna cukor
só ízlés szerint
bors ízlés szerint


A Kacsamell hagymasalátával elkészítési módja:
A kacsamellet sózzuk, borsozzuk, megtisztítjuk és beirdaljuk. Olívaolajon először a bőrös felével kezdve kérgesre sütjük (én úgy szeretem, hogy rózsaszín a húsa, de ízlések és pofonok) Amíg a kacsamellünk sül, a hagymákat felszeleteljük (a hagymából ki-ki ízlése szerint tegyen bele a salátába ), a felszeletelt hagymát keverőtálba tesszük, balzsamecetet és olívaolajat teszünk rá, sózzuk, borsozzuk, majd egy kevés barna cukrot teszünk hozzá. A salátát megmossuk, majd összetépkedjük (a fejessaláta helyett használhatunk jégsalátát vagy lollo rossot vagy akár mindhármat), majd a hagymához adjuk. A megsült kacsamellet vékonyra szeleteljük, majd a salátával tálaljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A kacsamell hagymasalátával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook