Kacsa receptek! (beszélgetős fórum)
Az "Így főzök..." naplómban benne van képekben az elkészítése. Meg tudod nézni. Konkrét hozzávalók nincsenek, de a folyamat ott van.
Kacsára meg egész kacsasütés van, a combokkal sem csinálom másképp. :-)
Szisztok!
Van 6 kacsacombom, a majorannás, fokhagymás, sós, borsos fűszerezés tetszik a legjobban. Leírnátok a teljes folyamatot? Sütőben vagy tűzhelyen süssem? A neten olvasgattam recepteket, de az egyik így a másik úgy javasolja..
Most készítek először kacsát, ezért kérnék segítséget:)
A párolt lilakáposztát hogy kell készíteni?
Szia!
Tetszik a recepted,de én rozmaringos-narancsos kacsamellet tervezek.Mit gondolsz,a balzsamecet helyett tegyek narancslevet,narancshéjjat ill. fehérbort? Azért kérdezem,mert nem találtam konkrétan ilyen receptet. Krokettet vagy burgonyafánkot gondoltam hozzá.
Kacsacomb rozmaringos mártásban – Hegedűs Gábor receptje
Az előző, hétköznapi, olcsó étel után írnék egy ünnepi fogást is. Sajnos méltatlanul keveset eszünk kacsát, van, aki csak étteremben rendel belőle, otthon nem mer hozzáfogni. A rozé kacsamellhez valóban kell egy kis gyakorlat, de egy kacsacombnak bárki nyugodtan nekiláthat. Nálunk is a feleségem főz általában, én csak ritka alkalmakkor veszem át a fakanalat, de egy kacsacombnak neki merek veselkedni. Bevallom, a köretként tálalt York Shire-i pudingot már nem én készítettem, de a közös munka meghozta a gyümölcsét, remek vasárnapi ebédünk volt.
Hozzávalók:
* Fejenként egy kacsacomb
A páchoz:
* Balzsamecet
* Friss rozmaring
* Fokhagyma
* Só, bors
* Babérlevél
* Olívaolaj
A sütéshez:
* Vörösbor
* Ha kaptunk a combhoz kacsahájat, akkor kacsazsír, ha nem, akkor libazsír
* Savanyított gyöngyhagyma
A combokon a hájat éles késsel, vagy pengével bevagdostam. Sóval, borssal, fokhagymával, és az apróra vágott rozmaringgal bedörzsöltem, ráöntöttem 1-1 kanál balzsamecetet, majd olajjal leöntve egy éjszakán át pácoltam. Másnap egy mélyebb serpenyőben felforrósítottam egy kevés zsírt, és gyorsan körbepirítottam a combokat. Mérsékeltem a lángot, felöntöttem vörösborral, beletettem a pácból a babérlevelet, és a pác sűrűjét (fokhagyma, rozmaring, kevés ecet) majd addig pároltam, amíg a hús majdnem elvált a csonttól. Ekkor levettem a fedőt, sűrűre főztem a szaftot, és beledobtam a gyöngyhagymákat is. A hagymának már öt percnél több nem kell.