Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Juhtúrós zsemlegombóc recept

Juhtúrós zsemlegombóc recept

A Juhtúrós zsemlegombóc hozzávalói:
400 g juhtúró
4 tojás
4 száraz zsemle
1/2 szerecsendió


A Juhtúrós zsemlegombóc elkészítési módja:
Lereszelem a száraz zsemléket, összedolgozom az összetört juhtúróval, tojással, és a frissen reszelt szerecsendióval. Viszonylag lágy a massza, de 20 perc pihenés alatt megszívja magát a zsemle és mehet a fövő levesbe. Kb. dió nagyságúra formázom a gombócokat, és a forrástól számítva 5-7 perc elég neki, hogy megfőjön.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A juhtúrós zsemlegombóc elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook