Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Juhtúrós pogácsa Gligi módra recept

Juhtúrós pogácsa Gligi módra recept

A Juhtúrós pogácsa Gligi módra hozzávalói:
-25dkg Juhtúró
-50dkg búzafinomliszt
-5dkg élesztő
-0,5dcl tej
-1mk kristálycukor
-1db tojás a tésztába
-1db tojás a kenéshez
-1ek só


A Juhtúrós pogácsa Gligi módra elkészítési módja:
-A meglangyosított cukros tejben fel kell futtatni az élesztőt -A lisztet át kell szitálni, hogy levegősebb legyen és jobban tudjon „dolgozni” az élesztő benne -Bele kell hinteni a sót -Bele kell morzsolni a margarint -A villával összetört juhtúrót és 1db tojást hozzá kell dolgozni. -Kis fészket kell képezni a közepén és bele kell önteni, majd dolgozni a megkelt élesztőt. -Cipót kell formálni belőle, tiszta konyharuhával le kell takarni és meleg helyen minimum ½-1 órát kelni kell pihenni hagyni -A nyújtódeszkát be kell lisztezni és a cipót ujjnyi vastagságú lappá, kell kinyújtani és pogácsaszaggatóval ki kell szaggatni. -A sütőlemezre helyezett pogácsák tetejét meg kell kenni az előre felvert 1db tojással -Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 percig kell sütni


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A juhtúrós pogácsa gligi módra elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook